Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 04 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boris Parpală, fost inspector în cadrul CJC, menţinut sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

23 Feb, 2016 00:00 978 Marime text
 

Magistraţii Tribunalului Constanţa au constatat, ieri, legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de Boris Parpală, pe care o menţin. Decizia nu este definitivă.
 
Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Parpală este bănuit de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată (32 de acte materiale), şi de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (22 de acte materiale).
 
Fostul inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa mai este suspectat şi de evaziune fiscală, în forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori de evidenţiere a altor operaţiuni fictive, de spălare de bani, dar şi de transmitere fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Boris Parpală, fost consilier CJC şi şef al Direcției pentru Agricultură Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii