Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bistrița-Năsăud Un copil de 8 ani a murit după ce a căzut în albia râului Ilișua

ro

18 Jun, 2022 21:52 1177 Marime text
SAJ sursa foto cu rol ilustrativ: ISU Giurgiu
  • Un băiat în vârstă de opt ani din comuna Târlişua a murit, sâmbătă seara, după ce a căzut în albia râului Ilişua, ce traversează localitatea, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Mai multe echipaje de intervenţie din cadrul ISU au intervenit în misiunea de căutare a băiatului, printre care s-au numărat echipajul de scafandri, un echipaj de pompieri cu accesorii specifice şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.

Copilul a fost găsit în apă de către pompieri în stop cardio-respirator şi, imediat după ce a fost scos, a început aplicarea protocolului de resuscitare, însă fără rezultat.

"Băieţelul a fost găsit şi scos din apă la aproximativ 4 minute după ajungerea echipajului de pompieri. Din păcate, după aproximativ 80 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul băieţelului nu a răspuns manevrelor aplicate, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării", a transmis ISU.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, băiatul de opt ani era domiciliat în satul Răcăteşu şi ar fi fost însoţit de un alt copil în momentul în care s-a produs tragedia.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.


SUrsa AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii