Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aversele torențiale au produs inundații în 27 de localități din 11 județe

ro

20 Jul, 2020 08:17 1147 Marime text
 
  • Cea mai afectată de aversele torențiale a fost zona București-Ilfov, unde pompierii au intervenit în cazul a peste 120 de situații pentru evacuarea apei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curți, 96 beciuri/subsoluri și 12 străzi.
 
Cea mai afectată de aversele torențiale a fost zona București-Ilfov, unde pompierii au intervenit în cazul a peste 120 de situații pentru evacuarea apei.
 
Un alt județ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Alba, unde mai multe echipaje cu motopompe au acționat la nivelul a 5 localități pentru extragerea apei din gospodării. În municipiul Alba-Iulia au fost primite cele mai multe solicitări, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curți, 23 de beciuri/subsoluri și de pe 3 străzi inundate.
 
O situație deosebită a fost înregistrată în județul Bihor, în localitatea Cubulcut unde s-a acționat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri formată pe pârâul din localitate.
 
Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe 1 drum național (DN 67/GJ) și 1 drum județean DJ 672/GJ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.
 
La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.
 
Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
 
Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii