Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele Șeful învățământului din Tulcea, trimis în judecată de procurorii Anticorupție din Constanța (document)

ro

20 Jun, 2015 00:00 1926 Marime text
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța l-au trimis în judecată pe Dumitru Damian, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea. El este suspectat de instigare la abuz în serviciu.
 
În cauză au mai fost deferiți Justiției Mariana Gabi Costache, profesor corector în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, și Greta Gianina Samoilă, profesor corector în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la data de 30 august 2014, inculpatul Damian Dumitru, în calitate de Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, încălcând-și atribuțiunile de serviciu de președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, a determinat-o pe inculpata Costache Mariana Gabi, profesor corector la disciplina Geografie în cadrul examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2014 - desfășurat în municipiul Tulcea, să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplina Geografie a unei candidate, persoană care inserase, în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoașterea identității sale“.
 
„Aceeași solicitare a inculpatului Damian Dumitru a ajuns și la cunoștința inculpatei Samoilă Greta Gianina, primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în așa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8. Prin aceste acțiuni, inculpații au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unității de învățământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum și un folos necuvenit candidatei, constând în obținerea nemeritată a unei note superioare la disciplina Geografie, cu consecința promovării examenului de Bacalaureat“, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.

Potrivit declarației de avere completate în anul 2014, Damian Dumitru, inspector școlar general la ISJ Tulcea, deține un teren agricol de 6,7 hectare și unul intravilan, de 3.700 mp. Ambele proprietăți sunt situate în localitatea Sabangia. La acestea se adaugă un apartament de 67 mp, în Sabangia, și o casă de 50 mp, în Tulcea. Șeful ISJ Tulcea conduce un automobil Ford Mondeo, fabricat în anul 2002. Cât priveşte datoriile, Damian Dumitru a luat, în anul 2004, un împrumut de 2.000 de euro, scadent în 2015. În anul fiscal 2013, a câștigat 35.087 de lei de la ISJ Tulcea, 1.635 de lei dintr-un proiect ID, implementat de ISJ Tulcea, precum și 107 lei de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Soția sa a realizat venituri de 28.152 de lei de la Școala Gimnazială nr. 12. Potrivit declarației de interese, Damian Dumitru, inspector școlar general al ISJ Tulcea, nu deține acțiuni la nicio societate comercială.
 
În secțiunea „Documente”, poate fi consultată declaraţia de avere a inspectorului Damian Dumitru.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii