Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Firmelor Constănțene vă propune ”Acțiunea Constanța pentru Dual”

ro

13 Sep, 2022 13:33 1108 Marime text
  • Absorbția forței de muncă din rândul elevilor școlilor tehnologice și profesionale poate fi o soluție avantajoasă economic atât pentru firme, cât și pentru administrațiile locale, cu condiția ca toate părțile implicate să construiască un proiect de succes.
  • Asociația Firmelor Constănțene vă propune ”Acțiunea Constanța pentru Dual”, conferință din cadrul campaniei susținute de OMV Petrom, va avea loc vineri, 23 septembrie, la sala de conferințe a hotelului IAKI**** din Mamaia, în prezența firmelor din județul Constanța care resimt criza forței calificate de muncă și caută stabilizarea resursei umane și a administrațiilor publice locale.
”Acțiunea Constanța pentru Dual” are ca obiectiv principal expunerea proiectelor de bune-practici în ce privește formarea viitorilor muncitori calificați din rândul elevilor școlilor profesionale, prin prezentarea instrumentelor și a relațiilor elev/ părinte - firmă pe care Asociația Firmelor Constănțene le propune.

Această acțiune are dublu-beneficiari. Pe de o parte, sunt vizate firmele constănțene care doresc să găsească muncitorii calificați de care au nevoie, să reducă gradul de mobilitate a resursei umane, să faciliteze retenția și integrarea noilor angajați fără costuri suplimentare, să reducă costurile cu selecția și recrutarea forței de muncă, să elimine timpul de adaptare a viitorului angajat la locul de muncă și să mărescă productivitatea în prima perioada de la angajare.

Pe partea cealaltă, primăriile interesate de dezvoltarea locală sunt așteptate la conferință pentru a înțelege cum pot ajuta firmele locale să aibă stabilitate în piață și să contribuie la creșterea bugetului local de investiții.

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a hotelului IAKI**** din Mamaia, iar participarea la eveniment se face prin completarea acestui formular

Mai multe informații vă poate oferi Ciprian Lepădatu, 0723 449 460
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii