Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme de vânătoare, mii de cartuşe şi păsări moarte Vânători italieni suspectaţi de braconaj cinegetic (video)

ro

24 Oct, 2012 02:52 6905 Marime text
italieni_arma_de_vanatoare.jpgZece cetăţeni italieni, care participau la partide de vânătoare în România, sunt suspectaţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de braconaj cinegetic. În urma unei percheziţii, poliţiştii au descoperit 15 arme de vânătoare, aproximativ 2.000 de bucăţi de muniţie şi 180 de ciocârlii împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

Citeşte şi „Italieni suspectaţi de braconaj, depistaţi în Cernavodă"

Luni, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din Negru Vodă, au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Eforie Sud, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau ilegal arme şi muniţie.

Citeşte şi „20 de italieni suspectaţi de braconaj, depistaţi şi audiaţi la Cernavodă"

Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că cetăţenii italieni deţineau autorizaţii de vânătoare pentru specia ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii, aparţinând AVPS Bucureşti, iar armele erau închiriate de la două societăţi comerciale din Arad şi Tulcea. În timpul percheziţiilor au confiscat pentru continuarea cercetărilor armele de vânătoare, muniţia şi păsările împuşcate.

Citeşte şi „Vezi aici lista celor 9 inculpaţi duşi la arestare pentru braconaj"

Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspecţi, acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Amintim că, zilele trecute, Dănuţ Vasile Miron, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Constanţa, Luigi Sgobba, presupus afacerist internaţional, dar şi alte persoane au fost încătuşate într-un alt dosar asemănător. La finele acestor percheziţii, organele de anchetă au depistat 20 de italieni, care se aflau de câteva zile la vânătoare în zona Cernavodă.

Citeşte şi „Şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa, băgat la beci într-un dosar de braconaj"

În hotelul Domneasca au fost găsite 9 arme, 4.311 cartuşe şi un număr de 308 păsări vânate şi ţinute la congelator. Poliţiştii menţionează că, în data de 28 septembrie, a fost tranzacţionată ilegal cantitatea de 7.000 de cartuşe de vânătoare. Ei au surprins schimbul cu ajutorul aparaturii video. În hotelul Yahoo din Cernavodă au fost găsite 21 de arme de vânătoare, 4.600 de cartuşe şi 798 de păsări vânate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii