Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:24 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 160 de kilograme de morun, transportate fără documente legale

ro

19 Mar, 2013 00:00 521 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară, mai multe bucăţi de sturion din specia morun, în greutate de aproximativ 160 de kilograme, fără documente legale.
În urma unei alte acţiuni a fost identificat un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 183 de kilograme de peşte din specii diferite, fără documente legale.

În data de 17 martie, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Renault în care se aflau două persoane.
În autoutilitară au fost descoperiţi cinci saci din rafie în care se aflau bucăţi de sturion din specia morun, în greutate de 155,6 kilograme.
Cei doi bărbaţi, cu vârste de 50, respectiv 52 de ani, domiciliaţi în municipiul Mangalia, nu au putut prezenta documente legale pentru transportul şi provenienţa sturionului.
Ei au declarat că au cumpărat exemplarul de morun tranşat de la două persoane necunoscute în schimbul sumei de 4.650 de lei.
Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţii ANPA, au ridicat în vederea confiscării exemplarul de morun şi l-au predat unei societăţi comerciale de profil, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport, comercializare a sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. d. din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Tot la data de 17 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, pe comunicaţia Corbu - Năvodari, un autoturism marca Daewoo Cielo, condus de cetăţeanul român PNC, în vârstă de 29 de ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperite 9 lăzi din plastic, în care se afla cantitatea de 183 de kilograme de peşte din specii diferite.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peştele, evaluat la 515 lei, care a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j. din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii