Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 140 kg peşte, confiscate de polițiștii de frontieră la Tulcea

ro

03 Jun, 2020 10:49 1536 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au descoperit trei cetăţeni români care dețineau 140 kilograme de pește, în perioada de prohibiție și fără să deţină documentele legale.
 
În data de 02.06.2020, în jurul orei 10.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localităţii Sălcioara, judeţul Tulcea, pe malul lacului Razim, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit 610 m plase de pescuit tip monofilament cu captura de peşte în ele, aproximativ 140 kilograme de peşte din speciile caras şi plătică, precum şi un motor de ambarcaţie.

Astfel, cei trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, care erau în autoturism, nu au putut prezenta documentele de provenienţă pentru peşte deţinut, declarând că l-au pescuit cu plasele monofilament.

În cauză, cantitatea de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  pescuit în perioada de prohibiție şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, precum şi deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte .
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii