Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americani gazduiti de un arab

ro

03 Feb, 2003 00:00 912 Marime text

Statiunea Mamaia a fost militarizata

Mai multi soldati si ofiteri ai armatei americane sunt cazati in doua hoteluri din statiunea Mamaia * Acestia au fost adusi incepand de luni noaptea cu autocarele la hotelurile "Perla" si "Central", ambele de trei stele #Hotelul "Perla este proprietatea unor arabi * Ambele hoteluri sunt inconjurate de bariere de trecere din sarma ghimpata si pazite de militari inarmati cu pistoale mitraliera * Surse neoficiale ne-au declarat ca locurile de cazare au fost special alese pentru a se da posibilitatea retragerii si pe mare in cazul unor atacuri ale hotelurilor * Personalului hotelurilor li s-au eliberat legitimatii speciale de acces, intrarea fiindu-i permisa numai dupa verificarea amanuntita a documentelor si tabelelor verificate de serviciile de specialitate ale armatei americane * In tot acest timp un elicopter militar a survolat cladirea Spitalului Judetean pentru a vedea cum se poate ateriza in cazul unei urgente medicale

Un numar impresionant de militari americani a fost adus luni noaptea in statiunea Mamaia, la hotelurile "Perla" si "Central", ambele de trei stele. Acestia au sosit cu autocarele direct de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogalniceanu. Cele doua hoteluri par a fi adevarate unitati militare, desi prin zona nu exista nici un indicativ care sa dovedeasca acest lucru. Bariere de protectie confectionate din lemn vopsit in culori de camuflaj si sarma ghimpata, bariere mobile pe care un militar imbracat ti inarmat ca de razboi, cu casca pe cap si cu vesta antiglont pe corp, manipuleaza o bariera pentru a permite, dupa un control foarte amanuntit, intrarea sau iesirea masinilor din zona protejata. La fiecare colt al perimetrului incercuit au fost amplasate gherete, pe langa care patruleaza cel putin doi militari. Pe acoperisul hotelului "Perla" au fost instalate mai multe antene de emisie -receptie prin satelit. Prin preajma celor doua hoteluri se plimba asa ca din intamplare tot felul de civili care te i-au in vizor imediat ce te apropii prea mult de cele doua obiective militarizate de-acum. Personalul hotelurilor are acces in incinta obiectivelor militare, constituite ad-hoc, numai pe baza de legitimatie emisa de autoritatile militare americane si dupa o serie de verificari pe un tabel, aprobat si rasverificat de toate serviciile secrete care insotesc trupele americane. La ambele hoteluri bucatariile si restaurantele au fost inchise, iar hrana militare este adusa de firme de catering romanesti, aceleasi care au asigurat mancarea si pentru trupele americane vara trecuta cand s-a facut schimbarea contigentelor din Kosovo. Trebuie facuta precizarea ca hotelul "Perla" este proprietatea firmei bucurestene Spring Time Holding, la care actionari principali sunt cativa arabi, acuzati cu cativa ani in urma ca ar fi preluat fraudulos activul aflat in patrimoniul societatii Mamaia. Cele doua hoteluri se afla in imediata apropiere a hotelului "Neptun", proprietatea Serviciului Roman de Informatii, unde ieri era mare agitatie, tocmai din cauza americanilor carora trebuia sa li se asigure protectie.

Fiti-ar hasu-al dracului!

Ieri dimineata, militarii si-au inceput programul obisnuit, pe care l-au efectuat in camere. Aproape la fiecare fereastra se vedea un cap de militar care ba se uita spre mare, ba se limba de colo-colo, ba facea exercitii sa-si mai dezmorteasca bratele. Abia pe la ora 11.30 au iesit din hotelul "Perla", vreo zece militari, care au urcat cu bagaje si armament intr-un autocar luxos si au pornit intr-o directie necunoscuta. Numai cateva minute mai tarziu, un microbuz a sosit, a luat un rucsac militar si a plecat si el. Pe la orele 12.30, a sosit un alt autocar cu circa sapte-opt rucsacuri, pe care le-a lasat in fata hotelului si a plecat. Acelasi autocar a mai facut asemenea transporturi, toate de la hotelul "Central". La orele 14.30 la hotelul "Parc" au mai fost incartiruiti inca 11 militari. Dupa aceea, microbuzele si autocarele au adus aproape permanent cate doi-trei militari. La ora 16.00, in apropierea celor doua hoteluri au fost amplasate indicatoare prin care se avertiza ca aici este "Zona militara". In aceasta perioada, angajatii hotelului transportau in hotel paturi, scaune, saltele si tot ce este necesar pentru ca militarii sa se simta bine. Zilele trecute oficiali ai armatei americane au mai vizitat si hotelul de cinci stele "Mamaia", inaugurat toamna trecuta, singurul din statiune care se mai afla in proprietatea statului, si unde vor urma sa fie cazati ofiteri superiori in cele 25 de apartamente. Ieri, au mai fost transportate paturi si la hotelul "Parc" unde se pare ca vor fi cazati militari cu grade inferioare. Nici Spitalul Judetean nu a scapat de acest iures, institutia sanitara fiind aproape toata ziua survolata de un elicopter care facea exercitii pentru eventualele situatii de criza. Pentru a putea ateriza si decola in conditii bune, angajatii spitalului au intervenit ieri zadarnic cu cateva lopeti de lemn si vreo doua-trei maturi sa degajeze heliportul de zapada inghetata, cautand in van litera "H" pe care trebuia sa-l vada in caz de nevoie pilotul. Hotelul "Perla" are zece etaje, o capacitate de 219 locuri in camere cu paturi duble, 11 cu paturi triple si 32 de apartamente. Hotelul "Central" are trei nivele, 119 camere cu paturi duble si trei apartamente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii