Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:48 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am cerut 50 de noi posturi de procurori“ Laura Codruţa Kövesi „extinde“ Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa!

ro

11 Aug, 2015 00:00 1201 Marime text
„Corupţia la toate nivelurile este alimentată atunci când persoane corupte care deţin anumite pârghii de putere au sentimentul că sunt deasupra legii, că sunt intangibile și că societatea nu dispune de mijloace suficient de eficace pentru a le dovedi activităţile infracţionale și a le trage la răspundere. Pentru a combate eficient acest tip de criminalitate, care face parte din categoria criminalităţii «gulerelor albe», este nevoie de o instituţie specializată, independentă și dotată cu resurse corespunzătoare“
 
Direcţia Naţională Anticorupţie organizează, la data de 1 octombrie, interviu pentru ocuparea a peste 50 de posturi de procurori în cadrul DNA. La nivelul Serviciului Teritorial Constanţa, concursul este organizat pentru patru posturi de procurori. Selecţia este deschisă tuturor magistraţilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 87 alin. 2 și 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Cei care doresc să lucreze în DNA sunt invitaţi să depună CV care să includă traseul profesional și un număr de 3 - 5 lucrări reprezentative din activitatea anterioară.
 
Concret, la nivelul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie se va organiza un interviu pentru ocuparea a 21 de posturi. Cât priveşte structura teritorială, DNA caută trei procurori pentru Serviciul Teritorial Alba Iulia, doi pentru Serviciul Teritorial Bacău, doi pentru Serviciul Teritorial Brașov şi unul pentru Serviciul Teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare. Mai departe, pentru Serviciul Teritorial Constanţa se caută patru procurori, unul pentru Serviciul Teritorial Craiova, trei pentru Serviciul Teritorial Galaţi, doi pentru Serviciul Teritorial Iași, trei pentru Serviciul Teritorial Oradea, cinci pentru Serviciul Teritorial Pitești, doi pentru Serviciul Teritorial Ploiești, trei pentru Serviciul Teritorial Suceava, doi pentru Serviciul Teritorial Târgu Mureș şi tot doi pentru Serviciul Teritorial Timișoara.

Traseu profesional 

Interviul va avea loc la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Selecţia este deschisă tuturor procurorilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 87 alin. 2 și 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Aceștia sunt invitaţi să depună CV care să includă traseul profesional și un număr de 3 - 5 lucrări reprezentative din activitatea anterioară. Cererea, CV-ul și lucrările vor fi depuse la Serviciul Resurse umane, perfecţionare profesională și documentare, registratură, grefă, arhivă și relaţii cu publicul - Compartimentul resurse umane, perfecţionare profesională și documentare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, structura centrală.

„DNA nu este un om. DNA este o instituţie“  

Amintim că, în luna februarie, cu ocazia prezentării raportului de activitate al DNA pe anul 2014, Laura Codruta Kövesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat că a făcut „cerere pentru 50 de noi posturi de procurori“. „DNA nu este un om. DNA este o instituţie. Pentru că anchetele noastre au vizat oameni ce păreau de neatins, am fost atacaţi. Nu contează banii din conturi ori poziţia socială. Obiectivul nostru este să avem o Românie fără corupţie, în care lucrurile funcţionează aşa cum trebuie, o ţară în care nu trebuie să dai mită“, a mai spus Kövesi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii