Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am avut alte treburi, cu alegerile" PNŢCD Constanţa, executat silit de o asociaţie de proprietari

ro

05 Jun, 2012 01:00 2830 Marime text
pntcd-sediuPNTCD.jpgFormaţiune politică ce se bucură de o adevărată tradiţie în România, dar şi la Constanţa, Partidul Naţional Tărănesc Creştin şi Democrat are probleme mai „lumeşti" la Constanţa. Mai exact, legate de plata întreţinerii.

Recent, magistraţii Judecătoriei Constanţa au pronunţat o hotărâre favorabilă asociaţiei de proprietari a blocului în care are sediul tradiţionalul partid, după ce asociaţia a solicitat obligarea formaţiunii politice la plata întreţinerii pe ultimii ani. În replică, Tudorel Chesoi, liderul PNŢCD Constanţa şi, totodată, candidat la şefia Consiliului Judeţean Constanţa, contestă sumele avansate de asociaţia de proprietari ca fiind debitul partidului şi spune că este vorba despre o neînţelegere iscată după ce administratorul nu ar fi tăiat chitanţe pentru sumele achitate de partid. Totodată, politicianul a afirmat că nu a primit decizia instanţei dar că, dacă este vorba despre o hotărâre judecătorească, atunci vor plăti sumele stabilite de instanţa de judecată. Concret, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa se află dosarul cu numărul 21174/212/2011, în care Asociaţia de proprietari numărul 8 Constanţa a dat în judecată Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Amânat în repetate rânduri, la sfârşitul anului trecut, dosarul a fost soluţionat în primă instanţă. Astfel, magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Daniela-Alexandra Stamate, au hotărât să admită în parte acţiunea asociaţiei de proprietari, apreciind că aceasta a fost dovedită cu înscrisuri, potrivit prevederilor legale. Conform minutei instanţei de judecată, completul a admis în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia de proprietari nr. 8 Constanţa, în contradictoriu cu pârâtul PNTCD Constanţa.

Au de achitat şi avocatul advers

pntcd-JudecatoriaConstanta02.jpgÎn continuare, se arată că „obligă pe pârât să plătească reclamantei suma de 1.070,68 de lei, reprezentând contravaloarea întreţinerii pentru perioada iulie 2008 - ianuarie 2010", instanţa respingând însă pretenţiile pentru luna iunie 2008, în sumă de 67,21 de lei, considerând că cererea pentru această lună este prescrisă. Nu în ultimul rând, judecătorii constănţeni au obligat partidul istoric să plătească în favoarea Asociaţiei de proprietari suma de 1.559,46 de lei, reprezentând penalităţi de întârziere în cuantum de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere, pentru debitul principal. Ca o rază de speranţă, judecătoarea a respins restul pretenţiilor ca neîntemeiate, însă i-a obligat pe ţărăniştii constănţeni să le plătească avocatul celor de la asociaţia de proprietari, într-un proces pe care primii nu şi l-ar fi dorit. Aşa cum se arată în minuta instanţei de judecată „obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1.400 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în onorariu avocat". Hotărârea nu era irevocabilă, ci putea fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea ei. Totuşi, reprezentanţii Partidului Naţional Creştin Democrat spun că nu au primit hotărârea de la instanţă, aşa încât nu au putut declara recurs.

Ce spun ţărăniştii

Chiar şi aşa, reprezentanţii asociaţiei de proprietari, la rândul lor, au mers mai departe cu procesul şi au cerut învestirea cu formulă executorie a sentinţei. Solicitarea, de altfel, le-a fost aprobată, relativ recent. Întrebat în legătură cu această situaţie, Tudorel Chesoi, liderul PNŢCD Constanţa contestă sumele pentru care s-ar fi decis executarea silită a partidului. „Este vorba despre proasta colaborare cu administratorul, care ne-a băgat la pauşal şi ne imputa sume pe care noi nu aveam cum să le datorăm. Vă daţi seama că nu puteam consuma atâta apă cât ni se imputa. În două rânduri i-am dat administratorului sumei pentru care nu ne-a tăiat nicio chitanţă. Sumele nu erau mari, anume câte 100 de lei de fiecare dată, dar nu mi se pare corect să nu se taie chitanţă. În aceste condiţii, ne-am branşat separat", a declarat Tudorel Chesoi. Nu în ultimul rând, acesta ne-a precizat totuşi că vor respecta decizia instanţei. „Am avut alte treburi acum, cu alegerile locale, dar vom consulta un avocat şi vom vedea dacă se mai poate face recurs sau ce se mai poate face", a conchis liderul ţărăniştilor constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii