Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri pe bani grei la Constanţa Deputatul Cătălin Marian Rădulescu a fost trimis în judecată

ro

19 Apr, 2014 00:00 1503 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, ieri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cătălin Marian Rădulescu, deputat în Parlamentul României. Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită.

Conform organelor de anchetă, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu exercitarea funcţiei de deputat în Parlamentul României - Camera Deputaţilor, Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea curentă şi controlul societăţii comerciale Concordia Con. Strade SRL, (prin angajaţii acesteia). În acest sens ar fi fost efectuate operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (constând în interesul legat de obţinerea de dividende, profit, mărirea cifrei de afaceri a societăţii, restituirea împrumuturilor acordate societăţii ș.a.).Mai mult decât atât, pe 27 august 2013, deputatul Rădulescu, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect privind construirea unui magazin situat în Piteşti, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepţie a lucrării, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei, mai spun procurorii DNA.

„În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi, pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie. Societatea comercială Concordia Con. Strade SRL este cunoscută şi la nivelul judeţului Constanţa. Conform evz.ro, la finele unui licitaţii, firma a încasat suma 17.073.360 de lei fără TVA, de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru „consolidare sistem rutier, reconstrucţie pod, consolidări maluri, reducere podeţe pe drumul naţional“. Tot potrivit evz, SC Concordia Con. Strade SRL a mai luat, tot prin licitaţie, 17.767.714 de lei fără TVA, tot de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru „consolidare sistem rutier, reconstrucţie pod, consolidări maluri, reducere podeţe“ aferente aceluiaşi drum naţional 2A.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii