Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerea "buldoexcavatorul" rula cu ajutorul unui fost poliţist

ro

01 Nov, 2010 00:00 4304 Marime text
buldoexcavator_-_buldoexcavator___.jpgMagistraţii Tribunalului Constanţa au analizat sâmbătă dosarul cu numărul unic 14647/118/2010 şi au admis propunerea formulată de procurori privind arestarea preventivă a inculpaţilor Vasile Oancea, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu (fost poliţist de frontieră) şi Constantin Muraru. Tot sâmbătă, Tribunalul Constanţa a respins propunerea de arestare preventivă a lui Raul Marian Caramilea, care este obligat să nu părăsească localitatea Piatra Neamţ fără încuviinţarea instanţei de judecată, pe o durată de 30 zile, de la 30.10.2010 la 28.11.2010. Acest dosar a fost deschis după ce poliţiştii au descoperit că o parte dintre cei mai sus precizaţi au încercat să vândă două buldoexcavatoare închiriate.

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din IPJ Bacău, Iaşi, Neamţ şi Galaţi, cât şi al luptătorilor SIR au blocat în trafic, în seara zilei de 29 octombrie, pe E 60 Hârşova - Constanţa, un autotren pe care se aflau două utilaje buldoexcavator aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acestea au fost închiriate de Claudiu Silviu Mihai şi de Silviu Corbeanu în aceeaşi zi, prin inducerea în eroare a conducerii firmei deţinătoare, pretinzând că au de executat lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa. De fapt, spun oamenii legii, planul celor doi era ca utilajele să fie vândute lui Vasile Oancea, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism. Cei trei au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei, fiind descoperit autoturismul, care fusese dat în urma unei înţelegeri anterioare de către Oancea lui Corbeanu, precum şi suma de 4.600 de euro şi 11.400 de lei, bani pe care urma să-i primească tot el, în schimbul celor două utilaje. Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul de 120.000 de euro fiind recuperat integral prin predarea celor două utilaje societăţii prejudiciate. La extinderea cercetărilor, poliţiştii au decis să-i ancheteze şi pe Constantin Muraru şi pe Raul Marian Caramilea. În ceea ce-l priveşte pe Silviu Corbeanu, putem spune că a fost poliţist de frontieră, însă în anul 2003 a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Şi asta, din cauza faptului că a solicitat unui bărbat suma de 4.500 de dolari, promiţându-i că-l va ajuta să înregistreze un autoturism achiziţionat fără forme legale. Nu este de omis faptul că fostul om al legii este implicat şi în afaceri.

Afaceri cu profit de doi lei

Bărbatul deţine SC Silviano Trans SRL, cu sediul în Constanţa, pe strada Mihai Viteazu nr. 40, având ca obiect principal de activitate transporturile rutiere de mărfuri, şi SC Trafadi Grup SRL, cu sediul social în Medgidia, pe strada Poporului nr. 1. În această ultimă firmă o mai putem găsi şi pe Maria Mădălina Neculai. Silviu Corbeanu a intrat în Trafadi Grup SRL în anul 2009, după ce Fabian-Marius Dobre şi Adrian George Văleanu au decis cooptarea cestuia în societate. De menţionat că niciuna dintre cele două firme în care figurează fostul poliţist nu şi-a declarat datele de bilanţ aferente ultimilor trei ani. De cealaltă parte, Silviu Claudiu Mihai are un spirit de afacerist mai dezvoltat decât Corbeanu, motiv pentru care este implicat în cinci societăţi comerciale: SC Cons Pro Construct SRL, Dimention SRL, Simplicity SRL, Media Kitt SRL şi SC Future Media SRL. În această ultimă firmă mai sunt implicaţi Robert Valentin Vasile, Bogdan Dumitru Boeru şi Alin Viorel Siea. Future Media are puncte de lucru pe strada Meşterul Manole şi pe bulevardul Tomis. În 2007, Future Media a avut o cifră de afaceri de 268.237 lei şi 2 lei profit brut, în 2008 - 481.389 lei cifra de afaceri şi 0 lei ca profit, în timp ce în 2009 cifra de afaceri a fost de 240.535 lei şi 0 lei profitul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 01 Nov, 2010 07:12 tot politistii ajuta de ani de zile proxenetii din clanul bucurestenii -bairam sa vinda minore droguri arme la intrarea in parchet pe str olteniei 5 unde stau fara forme legale la bariera abator lazu-la intrarea crima organizata si bariera a vlaicu baba novac- ce fac dga sri si dna bucuresti k aici e coruptie--au arestat unii sa faca mai multi bani altii