Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul unei firme din Sibiu, cercetat pentru evaziune fiscală! Ce au stabilit procurorii

ro

14 Nov, 2023 19:13 1067 Marime text
Zilele trecute, premierul Marcel Ciolacu le-a solicitat autorităților să ia măsuri pentru stoparea evaziunii. În acest context, administratorul unei societăți din Sibiu s-a ales cu dosar penal după ce ar fi omis să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate, prin prisma faptului că, a introdus în gestiune şi a comercializat mărfuri achiziţionate de către reprezentantul întreprinderii familiale. 

Astfel, la data de 13.03.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a înregistrat sesizarea formulată de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală împotriva unui operator economic sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de art. 9 alin.1 lit. b din Legea nr. 241/ 2005 cu aplic. Art. 35 alin.1 din C.p.,

Potrivit Prim procurorului adjunct Ruginosu Mihaela, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din probatoriul administrat, a rezultat suspiciunea rezonabilă că operatorul economic a omis, în tot sau în parte, să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate, prin prisma faptului că, a introdus în gestiune şi a comercializat mărfuri achiziţionate de către reprezentantul întreprinderii familiale, în baza legitimaţiilor de client emise de societatea Metro Cash&Carry România SRL pe numele operatorului economic fără a înregistra în evidenţa contabilă achiziţia acestor mărfuri şi veniturile obţinute din vânzarea lor, în suma totală de 2.223.689 lei.

În consecinţă, operatorul economic a adus un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 218.952 lei.

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 06.04.2023 s-a început urmărirea penală în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 13.11.2023, confirmată prin ordonanţa procurorului de caz din aceeiaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de administratorul operatorului economic, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a efectuării a 3 percheziţii domiciliare, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost identificate mai multe sume de bani, în lei şi valută, respectiv sumele de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani şi 120 lire sterline, care au fost ridicate, în vederea dispunerii măsurilor asigurătorii.

În data de 14.11.2023, procurorul de caz a emis ordonanţa de instituire măsurilor asigurătorii asupra sumelor de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani şi 120 lire sterline, aflate în proprietatea suspectului, ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate, în vederea asigurării reparării pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii“ - a mai precizatpPrim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.


Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - mai transmite Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și: 

180 de percheziții în dosare penale privind combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii