Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:43 29 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi specifice Sărbătorilor de iarnă în sistemul penitenciar. Ce fac deţinuţii şi ce au la meniu

ro

25 Dec, 2019 08:14 1330 Marime text
Având în vedere preocuparea constantă a administraţiilor locurilor de deţinere pentru promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, la nivelul tuturor unităţilor penitenciare se derulează proiecte de activitate specifice Sărbătorilor de iarnă, potrivit unui comunicat al ANP, semnat de inspector de poliţie penitenciară Mihaela-Cristina Enache.

Acestea includ: activităţi artistico-plastice, moral-religioase, de menţinere a legăturii cu familia şi comunitatea, caritabile şi de voluntariat.

Pe lângă susţinerea demersurilor de reintegrare socială cu tematică specifică, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului tradiţional.
 
Astfel, conform prevederilor OMJ nr. 3147/2018 privind aprobarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc, complementar normei de bază, un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii.

Meniul festiv de Sărbători poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.

Precizăm faptul că persoanele custodiate sunt alocate la norme de hrană în mod diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale.

În acelaşi registru, menţionăm că, din datele centralizate până în prezent, 78 de persoane private de libertate vor beneficia, în perioada 23-29.12.2019, de recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24h şi 10 zile.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii