Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se repetă povestea de la Constanţa. Urmărit de poliţişti. Doar că a fost mult mai rău. Maşină răsturnată, tineri salvaţi în ultima clipă. Şoferul băut (galerie foto)

ro

18 Mar, 2019 05:53 3501 Marime text
 
Aseară, în jurul orei 21.00, o maşină, în care se aflau cinci persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, s-a răsturnat pe strada General Gheorghe Magheru, din Caracal, în timp ce era urmărită de un echipaj al IPJ Olt.

Poveste de la Constanţa cu şoferul urmărit de poliţie şi care, şi el era să provoace câteva accidente, se repetă şi aici, la Caracal.

Numai că a fost mult mai rău. Trei persoane au fost rănite după ce autoturismul în care se aflau, iar tânărul de la volanul maşinii care s-a răsturnat avea o alcoolemie de 0,62 mg/litru, potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, care au menţionat că ulterior accidentului a fost testat cu alcooltestul.

Aseară, la Caracal, poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire şoferului, însă acesta a refuzat continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au început urmărirea autoturismului şi pe fondul vitezei, şoferul maşinii urmărite a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi autoturismul s-a răsturnat, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt.

În maşina urmărită se aflau şoferul, un tânăr de 22 de ani din comuna Deveselu, precum şi patru pasageri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că „Pompierii SMURD Caracal și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt au intervenit în municipiul Caracal, strada General Gheorghe Magheru, la un accident rutier. În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau cinci persoane”.
Băsăşteanu mai spune că „La sosirea echipajelor medicale, cele cinci persoane se aflau în afara autoturismului, conștiente, iar echipajul SMURD Caracal a preluat un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Deveselu, cu plagă de aproximativ cinci centimetri la nivelul gâtului și traumatism cranio-facial. Totodată echipajele medicale de la Serviciul de Ambulanță Olt au preluat doi bărbați, conștienți, unul cu traumatism de șold și cel de-al doilea politraumatizat prin accident rutier”.

Cele trei persoane au fost transportate la spitalul din Caracal, iar două persoane aflate în autoturism au fost asistate la fața locului și au refuzat transportul la spital, a mai spus Băsăşteanu.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, un bărbat, fără permis de conducere, care se afla la volanul unei maşini cu numere expirate, a fost urmărit de către poliţiştii constănţeni.

Au fost trase şi focuri de armă de avertisment pentru a-l opri pe bărbat din încercarea sa de a scăpa de oamenii legii. În cursa lui de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu către strada Răsuri din Constanţa, a lovit două maşini aflate în trafic şi alte trei staţionate.

În data de 15 martie, în jurul orei 9.30, patrula din cadrul Secției 2 Poliție a observat, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la intersecție cu strada Portitei un autoturism, care a refuzat să oprească la semnalele regulamentare de oprire şi a încercat să fugă. În timp ce conducea cu viteză, pe strada Răsuri, a lovit 5 autoturisme, dintre care 2 aflate în mers și 3 staționate.

Ajungând pe strada Izvor, conducătorul autoturismului a oprit şi a abandonat mașina, încercând să fugă. Polițiștii au trecut la urmărirea acestuia care, ajungând în dreptul unui imobil, a încercat să intre în curtea casei, moment în care, pentru ca nu a răspuns la somaţiile legale efectuate, unul dintre polițiști a executat un foc de armă în plan vertical, nefiind  înregistrate victime.

Bărbatul în cauză a fost imobilizat, iar în urma cercetărilor, polițiștii au descoperit faptul ca acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si, de asemenea, numerele de înmatriculare ale autoturismului sunt expirate din noiembrie 2018.

Conform IPJ Constanţa, pe numele bărbatului in varsta de 27 de ani a fost întocmit un dosar de cercetare penala. În cauză se efectuează cercetări cu autorul în stare de reținere.

Potrivit surselor noastre, bărbatul este cunoscut cu antecedente. A fost liberat pe 28 ianuarie 2019 din închisoare. A fost în închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, conducere fără permis şi constituire de grup infracțional organizat.
 
Sursa foto: ISU Olt

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii