Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A amenintat un politist si a scapat basma curata

ro

06 Jan, 2009 02:36 984 Marime text
Identitatea bărbatului care a ameninţat cu moartea un poliţist, în cursul verii trecute, va rămâne un mister. Ancheta SRI a scos la iveală faptul că apelul a fost făcut de pe un număr identificat ca aparţinând unei cartele telefonice.

Pe cale de consecinţă, nu se poate stabili identitatea posesorului de drept al cartelei şi, chiar dacă proprietarul ar fi descoperit, nu există nicio dovadă care să ateste că el a fost, într-adevăr, autorul apelului. La sfârşitul lunii iulie 2008, un agent al Poliţiei Port a fost ameninţat cu moartea în timp ce ancheta un dosar care privea furtul a aproape trei tone de motorină din port. Telefonul a fost dat de pe un număr ascuns. Pentru că nu a bănuit despre ce ar putea fi vorba, poliţistul a răspuns la mobil. Din primul moment, vocea de la celălalt capăt al firului i-a pus în vedere să înceteze cercetările, căci altfel îi vor omorî familia, îi vor sechestra copilul şi-i vor incendia apartamentul. În vară, cazul a intrat în atenţia Serviciului Român de Investigaţii, care avea posibilitatea tehnologică de a identifica numărul de la care s-a dat telefonul. SRI a preluat desfăşurătorul apelurilor primite de poliţistul ameninţat şi a stabilit numărul de pe care a fost apelat agentul. Din nefericire, însă, convorbirea nu a fost înregistrată, astfel că identitatea autorului apelului nu poate fi stabilită, cu toate că oamenii legii nu au niciun dubiu că este vorba despre unul dintre complicii suspecţilor din dosar.

Dosarul va merge la procurori

De altfel, în privinţa cazului propriu-zis al furtului masiv de motorină, anchetatorii spun că este numai o chestiune de timp până ce acesta va ajunge pe masa procurorului şi, ulterior, a instanţei. Cercetările au înaintat oarecum anevoios, din moment ce, în cursul acestei veri, o parte dintre persoanele anchetate în dosar le-au transmis poliţiştilor că sunt plecate în concediu şi că nu se pot prezenta pentru chestionări decât peste câteva săptămâni, după ce-şi vor fi terminat vacanţa. Povestea a debutat pe 31 iulie, când lucrătorii Poliţiei Port Constanţa au descoperit un camion încărcat cu nu mai puţin de 2,7 tone de motorină, a cărui valoare se ridica la 10.800 de lei. În scurt timp, „captura" poliţiştilor a fost „revendicată" de un anume Stelian Radu, de 43 de ani, din Agigea, fără ocupaţie, dar cu antecedente penale. Radu le-a povestit anchetatorilor că, de fapt, nici vorbă de motorină, maşina transportă reziduurile rezultate prin curăţarea barjelor. În timp ce Stelian Radu era audiat, unul dintre poliţişti a primit un apel anonim prin care era somat să stopeze cercetările. Poliţistul a raportat totul superiorilor, însă finalul anchetei nu este unul îmbucurător, din moment ce identitatea atacatorului nu poate fi stabilită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii