Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase luni de administrație liberală. Primarul știe ce se întâmplă prin oraș?

ro

05 May, 2021 00:00 3150 Marime text
  • 10% dintre concitadinii mei au ales Constanța Altfel, girată inclusiv de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban și de președintele Klaus Iohannis
  • La distanță de șase luni a rămas încremenită doar pe un site de campanie
  • Primele șase luni de administrație liberală la Constanța, demonstrează clar că Boc și Bolojan au fost doar exemple aducătoare de voturi în campanie electorală


La publicarea rezultatelor exit-poll-urilor din noaptea alegerilor locale, la fel ca mulți dintre voi, am oftat cu subiect și predicat. Ma consider o persoană asumată și tocmai din acest motiv, nu am făcut un secret din faptul că mi-aș fi dorit altceva pentru Constanța.

10% dintre concitadinii mei au ales Constanța Altfel, girată inclusiv de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban și de președintele Klaus Iohannis.
La distanță de șase luni a rămas încremenită doar pe un site de campanie.

Am decis să prefațez astfel, întâlnirea de mâine de la ZIUA LIVE cu dintinșii mei invitați, Feri Predescu și Florian Stoian.
Subiectul ales - șase luni de administrație liberală la Constanța este la prima vedere ofertant.

În realitate sunt foarte puține lucruri de spus și am și argumente: 1. Avem lalele. 2. Nu ne mai uscăm chiloții pe balcon. 3. Echipa din administrație este extrem de slabă, rezultatele lipsei de cunoștințe în materie, poate fi urmărită la secția de contencios-administrativ ale instanțelor din Constanța.
Bașca, la Prefectură. Adoptate ilegal au scris pe negru pe alb, juriștii din instituția Prefectului care a cerut Consiliului Local al Municipiului Constanța să revoce trei hotărâri adoptate la finalul lunii februarie. Și mai urmează…

4. Ședințele de Consiliu Local sunt un “deliciu”, clica din primărie s-a sudat deja, susținătorii și-au primit posturile promise, în timp ce mulți funcționari aleg să plece, unii pentru că nu vor să gireze o administrație care deocamdată se dovedește incapabilă, alții forțați cu ușa (n.r. la patrimoniu se petrece ceva de domeniul SF), alții lăsați pe dinafară de noua organigramă (n.r. asta s-a urmărit). Următoarea țintă ar putea fi chiar arhitectul-șef, adus de la Eforie să desăvârșească dezvoltarea urbanistică a urbei.

Omul refuză să semneze anumite documente și bine face, pentru că anii de pușcărie sunt întotdeauna pe persoană fizică.


5. Între timp, orașul este murdar, trotuarele sunt sparte, copacii sunt tăiați, fără să fie relocați iar câinii umblă fără covrigi în coadă, sensurile unice au crescut direct proportional cu taxele și impozitele, parcarea este mai scumpă decât rata de la bancă pe un an de zile, traficul este infernal, se plătesc din bugetul local studii costisitoare, se scriu și se rescriu regulamente la normă, în timp ce, prin cartiere și pe faleză, bălăriile îl salută din mers pe Ghiță Mureșan iar umbrele primarului îl dezinformează.
6. O serie de filmulețe de propagandă au luat cu asalt rețelele de socializare. Deserviciul este imens, dar factura va fi plătită în timp și îndesat!
O evaluare a primului an de mandat la primărie se va face și la partid. Una care se anunță cu toate cărțile pe masă. Aveți încredere! 

Ti-a placut articolul?

Comentarii