Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vinovații fără vină...

ro

26 Aug, 2014 00:00 1953 Marime text
Deunăzi, cineva se plângea, chiar în cadrul unei întâlniri publice, cum că, în toată țara, au mai poposit unii și alții de pe afară cu ceva bani de investit, numai la Constanța NU! Omul, persoană publică, de altfel, nu avea curajul să dezvolte prea mult subiectul.

Privea în jos și se plângea că el însuși intermediase, la un moment dat, o relație cu niște investitori dintr-o țară vecină, aceștia au venit, au văzut, au plăcut, dar... au plecat și duși au fost! De ce?! Din cauza autorităților locale! Și nu este acesta singurul care se plânge de „amabilitatea“ autorităților constănțene în relația cu investitorii străini. Greu de înțeles pentru muritorii de rând cum au reușit aceștia să țină departe oamenii cu bani de oportunitățile de investiții din Constanța. Așa cum se știe, s-a creat o „rețea de socializare“ în plan local în ceea ce privește acest domeniu, iar de aproximativ 14 ani, treburile merg strună pentru membrii acestui grup închis.
Lumea însă a mers înainte între timp, s-a dezvoltat din acest punct de vedere, în timp ce Constanța, oraș port la Marea Neagră, oraș cu un potențial infinit pentru doritorii de investiții, a bătut pasul pe loc.
Însă constănțenii de rând au început să se trezească din amorțeală și, privind în jur, nu pot să nu se întrebe acum: dar la noi de ce nu, până acum?

Cei direct vizați de întrebare au acum o abordare proprie, de la care se aşteaptă să îi salveze în ochii poporului. Procurorii, bată-i vina! Ei ar fi motivul pentru care nu ar mai bate nimeni acum din pinteni să vină să facă afaceri la Constanța, dând cel mai recent exemplu: șoseaua de coastă. Cum să își dorească cineva acum să-și lege numele de un primar care face vizite regulate la poliție sau cu un consiliu județean condus până mai ieri de un personaj urmărit internațional...
Corectă abordare, până într-un anumit punct! E normal ca toți cei cu capul pe umeri, oameni de afaceri sau provenind din alte domenii să facă un pas înapoi în contextul actual și să nu-și dorească să ajungă la Constanța decât cel mult ca... turiști. Dar ce i-a ținut pe aceștia departe de noi până acum? Sau, mai bine zis, cine? De ce plângem atât, persoane publice și oameni de rând, după acești investitori străini, când, timp de 14 ani, nu am reușit să eliminăm adevărata cauză?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii