Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:13 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vacanţa la mare poate avea sfârşit tragic. De ce sunt ignorate sfaturile salvamarilor

ro

19 Jul, 2017 00:00 1673 Marime text
Sezonul estival este mult aşteptat atât de agenţii economici de pe litoral, cât mai ales de turiştii nerăbdători să vină vara pentru a ajunge la mare şi a se relaxa pe plajă. Din păcate, anul acesta, vremea a fost destul de capricioasă, valurile şi curenţii stricând plăcerea turiştilor, care nu au putut să profite din plin de o baie în mare.
 
Trist este că, deşi suntem abia la începutul vacanţelor de vară, până în prezent mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în valurile mării.
 
Teribilişti sunt mulţi, sfaturile salvamarilor sunt adesea ignorate, astfel că bilanţul a ajuns să fie destul de grav.
 
Mulţi dintre turişti sunt nemulţumiţi de toate acestea şi spun că salvamarii sunt cei vinovaţi de faptul că nu pot profita de o baie pe cinste în mare.
 
Din păcate, puţini sunt cei care înţeleg că valurile şi curenţii pot fi foarte periculoşi. Se cred înotători foarte buni şi ajung să îngroaşe statistica negativă a sezonului estival.
 
Chiar şi în zilele cu valuri foarte mari, în care salvamarii au arborat pe plajă steagul roşu, ce interzice complet scăldatul, au existat persoane care s-au aventurat în apa mării.
 
Pompierii şi scafandrii au avut misiuni destul de dificile de la începutul acestui sezon estival, fiind solicitaţi de fiecare dată pentru a căuta victimele luate de curenţi. Au existat şi cazuri în care militarii au căutat zile la rând persoane dispărute în valuri.
 
Oare câţi trebuie să mai moară până să priceapă toată lumea că salvamarii nu sunt duşmanii turiştilor, ci că le vor binele? Oare câţi trebuie să mai moară ca să priceapă cu toţii că nu merită să îţi rişti viaţa doar pentru a face o baie în mare?
 
O vacanţă la mare, aşteptată cu nerăbdare, trebuie să se termine cu amintiri plăcute, nu trebuie să fie umbrită de incidente cu final tragic.
 
Salvamarii nu sunt duşmanii turiştilor şi nu sunt pe plajă pentru a strica distracţia. Bine ar fi ca toţi cei care aleg vacanţa la mare să ţină cont de sfaturile acestora, pentru a nu ajunge nişte cifre în bilanţul negativ al sezonului estival.

Ti-a placut articolul?

Comentarii