Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tragem linie și o luăm de la capăt, doar pentru a greși din nou

ro

01 Nov, 2023 17:00 1029 Marime text
  • De cele mai multe ori, naivitatea populației primează și pică în plasă.
 
De fiecare dată când ne confruntăm cu un eșec, avem obiceiul de a trage o linie și de a ne promite că nu o să mai repetăm aceleași greșeli făcute. Ne uităm la concluzii, vedem ce efecte au produs acțiunile noastre și încercăm să ne îndreptăm viitoarele acțiuni pentru a evita un deznodământ similiar.
 
Totuși, acesta este cazul ideal într-o situație ipotetică. Realitatea cruntă este că omenirea este cunoscută pentru repetarea greșelilor în mod constant și consistent, iar orice acțiune se încheie cu sintagma – „așa ceva nu am să mai fac”. Și așa ajungem la un ciclu constant între precampaniile electorale, unde aleșii noștri ne promit că vor face lucrurile mai bine, că nu vor mai repeta greșelile făcute, că sunt gata să demonstreze că pot fi varianta lor cea mai bună, vin cu promisiuni ca într-un stadiu de „grooming” pentru alegători. Doar, doar să îi ștampileze căsuța la alegeri.
 
De cele mai multe ori, naivitatea populației primează și pică în plasă. Repetăm greșelile, înjurăm doi ani, acceptăm noi promisiui și tot așa. Un ciclu nesperat și infinit de greșeli repetitive, pe care greu îl putem rupe. Nici cele mai ascuțite minți nu pot înțelege de ce au făcut alegerile pe care le-au făcut, iar nici cei mai iscusiți politicieni nu știu cum de reușesc prin carismă și discursuri bine pregătite să cucerească așa mulți oameni.
 
Ne aflăm într-o eră unde informația circulă cu viteza luminii și se și distorsionează pe drum, iar ceea ce putem să facem este să ne instalăm un filtru bun. Dar, nu mereu scăpăm de „impurități”. Și mai rămânem cu un nod în gât câțiva ani până ne promitem să nu mai repetăm greșelile.
 
Repetare.
 
Citește și
Editorial Au mai rămas două luni din 2023, iar precampania electorală a început

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii