Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:04 26 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Șoferii descurcăreți găsesc soluții să scape de taxa de parcare. Autoritățile, se fac că nu văd neregulile

ro

09 Jul, 2022 00:00 2179 Marime text
 
  • Cel puțin în anumite zone din oraș, acest regulament nu își arată câtuși de puțin utilitatea.
  • Cei care sunt taxați sunt cei care sunt corecți, au un loc de parcare sau achită taxele impuse pentru un loc de parcare.
  • O plimbare la pas prin cartierul Tomis Nord arată clar cum se respectă acest regulament

Regulamentul parcărilor din municipiul Constnața, este, a fost și va rămâne cu siguranță un subiect intens dezbătut. Puțini sunt cei mulțumiți de prevederile acestuia. De când a fost aprobat și a intrat în vigoare mulți posesori de autoturisme s-au arătat deranjați, în special în dezbateri în mediul online.

S-a încercat de mai multe ori modificarea acestuia, dar, cu toate acestea nu s-a concretizat nimic.

Nu vreau să spun aici că acest regulament este bun sau mai puțin bun. Cert este că, cel puțin în anumite zone din oraș, acest regulament nu își arată câtuși de puțin utilitatea. Cei care sunt taxați sunt cei care sunt corecți, au un loc de parcare sau achită taxele impuse pentru un loc de parcare.

Cei care sunt sancționați sunt cei care fie au depășit cu câteva minute timpul pentru care a plătit parcarea, fie cei care au rezervat un loc de parcare la Primărie, achită taxa impusă și atunbci când revin acasă își găsesc locul ocupat și nu au nicio pârghie care să le permită să își lase mașina pe locul plătit.

Mai exact, pe lângă locurile de parcare unde tronează impunător indicatorul galben plin cu informații necesare pentru achitarea taxei de parcare sunt multe mașini parcate pe trotuar, la umbra unor copaci sau în spațiile ce ar trebui să fie verzi. Nimeni nu le vede, nimeni nu ia măsuri împotriva șoferilor care aleg să scape astfel de plata taxei de parcare.

O plimbare la pas prin cartierul Tomis Nord arată clar cum se respectă acest regulament. Mașini parcate pe rampa ghenelor de gunoi, pe spațiile verzi (doar cu numele, având în vedere că sunt uscate), sub copaci și pe trotuare.

Chiar și în spațiile de parcare zonele hașurate sunt ocupate de alte autoturisme, ale căror șoferi nu achită nimic pentru acel loc, ba chiar le îngreunează accesul celorlalți conducători auto în parcare.

Nimeni nu ia nicio măsură în acest sens. Dar având în vedere că se vrea implementarea unui astfel de sistem de parcare cu taxe și sancțiuni, nu era necesar să se împiedice astfel de acțiuni ale conducătorilor auto și să nu fie sancționați doar cei corecți? De acord că trebuie să plătim, nimic nu e gratis în lumea asta. Dar având în vedere că pentru unii se tolerează abaterile, se închid ochii la vederea mașinilor lăsate la voia întâmplării, de ce trebuie amendați cei care își lasă mașina regulamentar și au depășit cu câteva minute ora de parcare.

Locurile de parcare rezervate de la Primărie în parcările rezidențiale trebuie să fie dotate și cu plăcuțele buclucașe, asltfel atunci când vii seara acasă și îți găsești locul ocupat Poliția Locală nu poate face nimic. Alți bani, altă distracție, deoarece și pentru acestea trebuie achitați aproximativ 200 de lei. Bani, bani și iar bani!

Interesante sunt și parcometrele achiziționate. Pentru a achita parcarea la acestea de multe ori fie trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, fie cu foarte multe monede, deoarece unele nu acceptă de fiecare data bancnote ci doar monede. Am pățit chiar să nu accepte monedele de 50 de bani ci doar pe cele de 10 bani. Aici, distracție! Îți trebuie o pungă cu bani să plătești două ore de parcare în Stațiunea Mamaia. Pentru mai mult de două ore… mai vii cu o pungă. Dacă te enervezi, nu ai credit pe telefon (extraopțiunea activate pe cartel ți-a luat tot creditul) și nici punga cu monede și alegăisă lași totuși mașina în parcare fie și pentru puțin timp, apar instantaneu echipele de verificare care îți lasă felicitarea în parbriz.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii