Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Să ne vedem, fiecare, de treaba noastră!

ro

29 Oct, 2022 00:00 1568 Marime text

Pare că am cam uitat să fim focusați pe propriile noastre probleme. Nu mai luptăm pentru visele noastre și pentru ce ne dorim. Dar..pare să ne intereseze tot mai mult ce se întâmplă în ograda vecinului. Evident că informațiile în cauză nu ne ajută cu absolut nimic și nu fac altceva decât să iște fie comparații și, de ce mai multe ori, bârfe.
 
Dar...vrem să știm tot! Cum, de ce, unde, în ce fel? Curiozitatea este fără doar și poate un atribut, dar, aici nu este doar curiozitate. Micile... să le zicem...."curiozități" variază: De ce ești singură? De ce nu te căsătorești?, De ce nu faci copii?, De ce nu divorțezi? De ce nu demisionezi de la job dacă ești plătit așa puțin? Și, din păcate, paleta cu indiscreții ar putea continua.
 
Este absolut clar că sunt deranjante, ne frustrează astfel de întrebări. Unii le tratăm cu umor, alții cu ironie, alții răspundem cu aceiași monedă. Dar, cu toate astea, sunt deranjante și ar trebui evitate.
 
Nu ar fi oare mai bine să ne vedem de noi și de ce este al nostru? Suntem în era suprasolicitării, multitasking-ului. Ne mai rămâne oare timp să ne uităm peste gard? Să ne intereseze terțe părți? Mi-ar plăcea mult să cred că nu. În loc de a te focaliza pe ce nu este ok la alți oameni, întoarce privirea către tine și începe să faci orice schimbări consideri necesare pentru a fi mulțumit tu cu tine și cu viața ta.
 
Este mult mai ușor să căutăm greșelile altora, să-i criticăm ori să-i desconsiderăm în loc de a ne focaliza atenția și energia pe ceea ce am putea schimba și îmbunătăți la noi înșine.
 
Ceea ce este important să știm este că nu e recomandat să ne pierdem cu firea în fața acestor întrebări. Dar, mai trebuie să mai avem în vedere și că nu trebuie să ne justificăm și să evaluăm personalitate celui care a pus întrebarea. În orice situație e ideal să păstrăm bunul simț. Echilibrul armonios dintre siguranță și bunăvoință este cel mai bun comportament!

Citește și:

 Editorial!Suntem stresați sau ne stresăm?

EditorialPare că nu ne mai tolerăm!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii