Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial S-au scurs trei decenii de la o mare victorie a Constanței, dar emoțiile sunt la fel de puternice

ro

11 Aug, 2022 00:00 2085 Marime text

 
  • Sportul aduce pe teren valori precum camaraderie, unitate, spirit de sacrificiu și de echipă. Toți pentru unul și unul pentru toți!                      
 
Sportul creează prietenii strânse, construiește echipe și unește destine. Persoane străine atunci când, copii, intră pentru prima dată într-o sală de sport ori pășesc pe un stadion, aceștia devin colegi, iar apoi colegii devin frați, uniți de marea luptă din teren, în care stau umăr la umăr pentru victorie. Iar când victoria se traduce și printr-un mare succes, cucerirea unui titlu de campioni naționali, aceasta arată ce înseamnă cu adevărat un grup, ce forță are acesta.
 
În rugby se spune că nu contează pe cine ai în față, ci important e cine îți e alături. Perfect adevărat! Forța grupului, cei 15 vânjoși de pe gazon, plus ceilalți de pe bancă și de lângă ea, pot duce la performanțe deosebite, așa cum a fost și titlul de campioană națională la juniori 1 cucerit de echipa de la fosta Școala Sportivă 2 Constanța (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), la începutul anilor 90. Chiar dacă s-au scurs trei decenii de atunci, marea victorie le-a rămas în inimă eroilor (nici nu avea cum să fie altfel), foștii rugbyști nepierzând niciun prilej de a se întâlni și a sărbători, regulat, împlinirea unui număr rotund de ani de la acea izbândă de poveste.
 
Așa s-a întâmplat și de curând, iar, în „Badea Cârțan“, unde au plămădit pe vremuri acea perfromanță, marea echipă a ȘS2 s-a reunit în formulă aproape completă. Unii (aflați în străinătate ori având alt program, de la care nu au putut abdica) nu au putut ajunge (dar au fost cu sufletul alături de colegi), alții nu mai sunt, din păcate, printre noi, însă cei prezenți au făcut din această reunire o sărbătoare, așa cum a fost, de altfel, de fiecare dată. De la antrenorul Peter Ianusevici (aflat atunci pe banca tehnică alături de regretatul Dan Ivanciu), până la ultimul rugbyst, toți s-au bucurat de această revedere specială, pe care au pus-o pe picior de egalitate cu o mare victorie a lor. Pentru că acestea sunt rugby-ul și sportul. Aduc pe teren valori precum camaraderie, unitate, spirit de sacrificiu și de echipă. Toți pentru unul și unul pentru toți!                      
 
Citește și:
 
Rugbyștii campioni de la Școala Sportivă 2 Constanța au completat din nou foaia de joc. Anii au trecut, prietenia a rămas! (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii