Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul mare rugbyst şi antrenor. Adrian Tinca ar fi împlinit 55 de ani „Ne-ai lăsat în suflete un gol care nu se va umple niciodată!“

ro

10 Jan, 2022 00:00 4507 Marime text

 
  • Maestru al sportului, Adrian Tinca s-a stins din viață în urma unui stop cardiac, pe când se afla în Franţa, la Castres, cu o grupă de copii.
  • Fostul sportiv a început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, cu antrenorul Peter Ianusievici, 1979 fiind anul primei sale legitimări.
  • În 2009, Federaţia Română de Rugby i-a acordat o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră.
 
Plecat dintre cei vii pe 1 martie 2017, la vârsta de numai 50 de ani, Adrian Tinca, fostul mare rugbyst şi antrenor constănţean, ar fi împlinit duminică, 9 ianuarie, 55 de ani.
 
Durerea familiei şi a celor apropiaţi, care l-au cunoscut şi l-au iubit, nu scade în intensitate odată cu trecerea anilor. Dimpotrivă. Regretele sunt eterne, iar sufletele rămân sfâşiate pe veci. „Adiţă, ne e foarte dor de tine. Ne-ai lăsat în suflete un gol care nu se va umple niciodată! Sper că eşti fericit, oriunde te vei afla!“ şi „O despărţire dureroasă, care a lăsat o rană adâncă, nevindecabilă, pentru părinţi, familie, prieteni şi cunoscuţi. Nu te vom uita niciodată! Odihnă veşnică“, sunt două mesaje din partea familiei. „A mai trecut un an...”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!“, „Vei rămâne veşnic în sufletul meu!“ sau „Regretul meu mare este că nu ne-am văzut de foarte mulţi ani!“, îi duc dorul lui Adrian Tinca şi prietenii.       
 
Fostul rugbyst şi antrenor s-a stins din viață în urma unui stop cardiac, pe când se afla în Franţa, la Castres, cu o grupă de copii, la un turneu. Adrian Tinca a început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, cu antrenorul Peter Ianusievici, 1979 fiind anul primei sale legitimări. În 1985, a devenit campion naţional de juniori, iar un an mai târziu s-a transferat la CSA Steaua. Din 1987 a evoluat la Farul Constanţa, echipă cu care a cucerit titlurile de campion al României la seniori în sezoanele 1994/1995 şi 1996/1997, iar în 1992 a intrat în posesia Cupei României. Adrian Tinca a fost şi internaţional al României, fiind convocat prima dată în 1987.
 
Postul său în echipă era cel de centru, iar Adrian Tinca s-a numărat printre marii rugbyşti ai României care au interpretat acest rol. De altfel, el a şi fost nominalizat în top zece centri din istorie, cu ocazia Centenarului rugby-ului românesc, primind şi o diplomă în acest sens, în 2013, de la Federaţia Română de Rugby. FRR i-a acordat, în 2009, şi o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră în rugby-ul românesc. În 1999, Adrian Tinca a primit titlul de maestru al sportului. Ca antrenor a activat, din 2002, la Farul Constanţa, Cleopatra Mamaia şi Tomitanii Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Citeşte şi:

Constanţa. Patru ani fără Adrian Tinca. Fostul rugbyst şi antrenor!
„Am rămas cu dorul şi cu amintirile!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii