Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Perversa jelire a învățământului, „încremenit în proiectul” România Educată

ro

18 Feb, 2021 00:00 4864 Marime text

„Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani!”, a afirmat, ieri, președintele României (a câta oară în... sec, domn profesor Klaus Iohannis?). „Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de școli noi, avem nevoie de școli verzi, școli care sunt exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”, a continuat să ne aburească primul om în stat.

Pe bune? Chiar ne luați de proști? De trei decenii auzim veșnic aceeași perversă jelire a educației din România, și vorbim în anul de grație 2021 de wc-uri în fundul curții școlii, de școli încălzite pe lemne, în care cadrul didactic are grijă ca, pe lângă actul educațional, să ofere copiilor în clase un minim de confort termic. Ce să mai sperăm, domnule, la școli verzi?
Câte școli s-au construit în mandatele dvs. în care au nădăjduit atâtea mii de profesori că, deh, solidaritatea de breaslă va fi de bun augur? Câte săli de sport ați inaugurat? Asta pentru că mi-am amintit de halul în care sunt acum chinuiți micuții să facă orele de educație fizică, cu masca pe față, în foste săli de clase transformate. „Școli exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”... Doamne, cât îi mai suporți?
În 2014, când l-am votat, am făcut-o asumat și am stat cu emoții mai rău ca la meciurile Simonei Halep (deh, Victor Ponta nu avea cu ce se făli, precum fostul primar al Sibiului, care și-a dat măsura bunului gospodar). A doua oară l-am votat drept cea mai puțin... proastă alternativă (Viorica n-are nicio vină!) și pentru că mi-am dorit să-mi exercit acest drept. Sper să nu mai aibă tupeul să se arate și la alegerile din 2024!

Poate că veți spune „Daʹ de ce președintele este de vină, el are prerogative limitate!”. Măi să fie, atunci ce s-a mai apucat să mintă poporul cu proiectul de țară „România Educată”, care a căzut în brânci, biată Românica, atunci când covidul a dat iama în sistemul educațional românesc. Am fost contemporanii unui hei-rup fără precedent, ai unui act pompieristic jenant, în condițiile în care, în urmă cu 10 ani, „arogantul” Daniel Funeriu a reușit să lase României singura Lege a educației, emanată de 30 de ani încoace. În care, ce să vezi, era prevăzută și digitalizarea învățământului românesc.
Dacă nu ar fi fost de meserie profesor, poate că promisiunile sforăitoare ale președintelui Klaus Iohannis ar fi trecut neobservate, așa cum au trecut atâtea zeci de alte promisiuni neținute (cum ar fi a lui Sorin Cîmpeanu, care a spus că-și dă demisia dacă va avea buget mai mic la Educație 😊). Mai bine n-ați mai ieși în față să ne prostiți ce bine va fi cu cele 30 de miliarde de euro – fonduri europene, care vor ajunge tot acolo unde presupun românii că au ajuns și restul... În autostrăzi, nu-i așa?
 
Citește și:

Editorial: Experimentele din învățământul românesc aduc profesorii la limita răbdării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii