Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Parcare gratuită în Mamaia?!

ro

09 May, 2022 00:00 4989 Marime text

 
  • Cârcotașii spun că tariful pentru parcare, dar și modalitățile de încasare a acestuia ar fi nejustificate, având în vedere faptul că, în prezent, stațiunea Mamaia nu ar oferi nimic care să compenseze aceste aspecte.
  • Cu alte cuvinte, Mamaia „nu merită deranjul“.
 
S-a dat startul oficial al sezonului estival, în județul Constanța, și, odată cu el, s-a dat startul și taxării parcării în stațiunea Mamaia, după o pauză de șapte luni (în perioada septembrie – aprilie).
 
Și astfel, după ce parcarea a fost „0 bani,  0 lei“ în Mamaia, timp de șapte luni, stațiunea a redevenit Zonă 0 pentru parcare, cu tariful aferent.
 
Astfel, în Zona 0 – tarifare non-stop, 4 lei/h, prima ora 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021), 2 ore - 6 lei, 3 ore -10 lei.
 
De la introducerea noului regulament al parcărilor publice din Constanța, am văzut de fel de acțiuni în instanță în care se contestau diferite aspecte ale acestuia. Printre aceste acțiuni, se află inclusiv unele deschise de turiști sosiți din țară pe litoral, în cursul anului trecut.
 
Mi-a atras atenția una deschisă de un turist care a motivat faptul că nu știe cum să trimită SMS. În primă instanță, acțiunea a fost respinsă, totuși, de judecători.
 
În prezent, odată cu data de 1 mai 2022, Primăria Constanța a dispus reinstalarea panourilor privind plata parcării în stațiunea Mamaia.
 
Totodată, s-a decis și instalarea parcometrelor în stațiune.
 
Pe de altă parte, cârcotașii spun că tariful pentru parcare, dar și modalitățile de încasare a acestuia ar fi nejustificate, având în vedere faptul că, în prezent, stațiunea Mamaia nu ar oferi nimic care să compenseze aceste aspecte.
 
Cu alte cuvinte, Mamaia „nu merită deranjul“.
 
În paralel, reprezentanții industriei HORECA sunt, la rândul lor, nemulțumiți de modificările aduse sistemului de parcare prin HCL 123/2021, o organizație patronală având în acest sens o acțiune în anularea regulamentului, pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Și, în tot acest antagonism al părerilor și propunerilor, stațiunea Mamaia își așteaptă, pregătită cum poate, turiștii, inclusiv pentru a-i taxa pe parcare.
 
Iar eu stau și mă întreb: ar fi utilă, oare, eliminarea taxării pentru parcare în stațiunea Mamaia inclusiv în timpul sezonului?
 
Ar fi oportună parcarea gratuită în Mamaia? Ar atrage mai mulți turiști: Ar fi reprezentanții HORECA mulțumiți că astfel nu ar mai fi alungați oaspeții din țară?
 
Iată niște întrebări care, cred, nu își vor afla răspunsul prea curând, administrația publică locală nepărând dispusă să renunțe la parcările plătite în stațiunea.
 
Totuși, se așteaptă, însă, răspunsul Tribunalului Constanța în cel puțin alte două acțiuni deschise pentru anularea regulamentului parcărilor. Așa că, rămâne de văzut dacă parcarea în Mamaia va deveni, până la urmă, gratuită sau nu.
 
Citește și
 
Taxarea începe de la ora 0.00! Atenție, șoferi! Este ultima zi în care nu se plătește parcarea în Mamaia. Explicații oficiale (GALERIE FOTO+DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii