Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxarea începe de la ora 0.00! Atenție, șoferi! Este ultima zi în care nu se plătește parcarea în Mamaia. Explicații oficiale (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

ro

30 Apr, 2022 00:00 8849 Marime text
 
  • Potrivit Regulamentului parcărilor publice din municipiul Constanța, stațiunea Mamaia reprezintă Zona 0 în perioada 1 mai – 15 septembrie.
  • Amintim, panourile cu plata parcărilor publice în stațiunea Mamaia dispăruseră anul trecut, începând cu data de 16 septembrie 2021.
  • De mâine, 1 mai 2022, stațiunea Mamaia va fi reintrodusă în Zona 0 pentru parcare, iar tariful este următorul: primele 30 de minute gratuite, după primele 30 de minute, tariful este de 4 lei/oră – TVA inclus.
  • „Conform regulamentului, taxarea parcării se face începând cu data de 1 mai, deci de la ora 0.00 a zilei respective“, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța.
  • În prezent, panourile privind plata parcării au fost reinstalate în stațiunea Mamaia.
 
Atenție, șoferi! Potrivit Regulamentului parcărilor publice din municipiul Constanța, astăzi este ultima zi în care nu se mai plătește parcarea pentru stațiunea Mamaia!
 
Din această noapte, de la ora 0.00, va începe taxarea parcării, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța.
 
Iar aceasta pentru că, la data de 1 mai, începe oficial sezonul estival, perioadă în care stațiunea Mamaia este încadrată la Zona 0 în Regulamentul parcărilor publice din oraș, adoptat prin HCL Constanța nr. 123/2021.
 
Amintim, panourile cu plata parcărilor publice în stațiunea Mamaia dispăruseră anul trecut, începând cu data de 16 septembrie 2021.
 
Astfel, potrivit regulamentului citat, stațiunea Mamaia reprezintă Zona 0 în perioada 1 mai – 15 septembrie.
 
În extrasezon (16 septembrie – 30 aprilie), parcările din Mamaia nu se mai încadrează în Zona 0 și de aceea, în luna septembrie 2021, au fost scoase panourile cu modalitatea de plată a parcării și tariful perceput.
 
Totuși, parcarea urmează să fie taxată din nou, începând cu data de 1 mai, ziua de 30 aprilie fiind ultima considerată extrasezon potrivit regulamentului în vigoare.
 
„Conform regulamentului, taxarea parcării se face începând cu data de 1 mai, deci de la ora 0.00 a zilei respective“, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța.
 
„Unde nu există panou, nu se plătește parcarea“
 
Amintim, la momentul desființării panourilor privind parcarea, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că în extrasezon nu se plătește parcarea în stațiune, urmând ca aceasta să fie reintrodusă la începutul sezonului viitor.
 
 „Regulamentul este clar, acolo unde nu există panou, nu se plătește parcarea“, au mai explicat sursele citate, cu aceeași ocazie.
 
Iată că, în prezent, panourile privind plata parcării în Mamaia au fost reinstalate.
 
Astfel, din această noapte, de la ora 0.00, stațiunea Mamaia va fi reintrodusă în Zona 0 pentru parcare.
 
Tariful este următorul: primele 30 de minute gratuite, după primele 30 de minute, tariful este de 4 lei/oră – TVA inclus.
 
Amintim aici, totodată, că la finele acestei săptămâni, Tribunalul Constanța a decis să respingă una dintre cererile privind anularea Regulamentului parcărilor publice din oraș, decizia putând fi atacată în recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ultima oră!
Tribunalul Constanța tocmai s-a pronunțat în legătură cu Regulamentul parcărilor din oraș! (MINUTA)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii