Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:57 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Oare când vom ieşi la plimbare fără să ne ferim de mizeria lăsată de animalele de companie?

ro

18 Oct, 2018 00:00 831 Marime text
Mulţi constănţeni îşi arată adesea nemulţumirea, pe reţelele de socializare, referitoare la felul în care arată oraşul Constanţa şi mai ales la mizeria cu care ne întâlnim pe toate străzile şi bulevardele din oraş. Chiar dacă autorităţile şi poliţiştii locali încearcă să îi disciplineze cât de cât pe cei care nu se deranjează să arunce gunoiul la coş sau să adune după animalele de companie, mai avem mult de aşteptat până când se vor vedea rezultatele.
 
De câte ori nu am observat pe stradă pe cineva care, din indolenţă, a aruncat un ambalaj sau un chiştoc de ţigară la întâmplare?! Majoritatea celor certaţi cu bunul-simţ sunt şi recalcitranţi atunci când li se atrage atenţia, astfel că justiţiarii de ocazie se transformă brusc în victime ale agresiunii verbale venite din partea celor admonestaţi.
 
Aceeaşi situaţie este şi în cazul proprietarilor de animale de companie care ies pe spaţiul verde cu prietenul necuvântător şi se fac că nu observă că animalul şi-a făcut nevoile şi că trebuie să strângă din urma lui. Din acest motiv, cele mai multe spaţii verzi din oraş au ajuns să fie toalete pentru animale şi sunt pline de excremente abandonate.
 
În sprijinul iubitorilor de animale a venit Primăria Constanţa, care a amplasat în cel mai mare parc din oraş, Tăbăcărie, suporturi în care proprietarii animalelor de companie găsesc tot ce au nevoie pentru a aduna mizeria lăsată de prietenul necuvântător.
 
Din păcate, ideea autorităţilor nu a fost primită aşa cum trebuie. Mai mult, unii puşi pe şotii au găsit de cuviinţă să se distreze vandalizând aceste suporturi şi au împrăştiat toate pungile pe aleile din parc.
 
Şi poliţiştii locali îi sancţionează pe cei care se fac că nu observă mizeria lăsată de animale, amenda fiind destul de consistentă. Din păcate, nu putem avea un poliţist local la orice colţ de bloc pentru a-i disciplina pe toţi cei care nu adună după animale. Probabil pe acest fapt se bazează şi cei cu prieteni necuvântători care nici nu se sinchisesc să strângă mizeria.
 
Tactica adoptată de mai toţi cei care ies cu animalele la plimbare pentru a se uşura este în mare parte aceeaşi. În momentul în care observă intenţia animalului, ori intră în vorbă cu cineva, ori butonează telefonul şi apoi, brusc, când animalul se pune în mişcare, nu le mai este distrasă atenţia de nimic.
 
Grav este că nici nu acceptă să li se atragă atenţia, motivând că toată lumea face aşa. Trist este că mentalitatea aceasta nu va conduce cât de curând către o schimbare şi vom continua să ne ferim de capcanele urât mirositoare abandonate pe trotuar sau pe spaţiul verde de cei cu prieteni necuvântători.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii