Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! O clipă de neatenție în trafic, poate distruge vieți! Familii distruse de o tragedie pe trecerea de pietoni

ro

24 Apr, 2023 00:00 1438 Marime text
 
  • La locul accidentului locuitorii au organizat chiar și proteste prin care speră ca vocile lor să fie auzite și să poată fi în siguranță.
 
 
Un cumplit accident rutier soldat cu moartea unui copilaș de doar trei ani a provocat adevărate dezbateri în mediul online. Micuțul se afla în brațele tatălui său și traversau împreună cu frățiorul de șase ani strada pe marcajul pietonal. Într-o clipă cei trei au fost spulberați de un autotren al cărui șofer nu a observat victimele la timp.
 
Din păcate salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru băiețelul de trei ani care  amurit pe loc în urma impactului. Tatăl și fratele victimei au fost transportați la spital cu multiple leziuni. Drama familiei este greu de descris în cuvinte și cu siguranță că viața părinților va fi marcată de această tragedie.
 
De cealaltă parte, șoferul autotrenului susține că a rămas marcat de această nenorocire și că nu poate trece peste acest accident mai ales că este tatăl unor copilați, cel mic fiind de aceeași vârstă cu băiețelul decedat în accident. Acesta susține că a acordat prioritate unui pieton care traversa și nu i-a observat pe cei trei care s-au angajat în traversare fiind în unghiul mort al mastodontului.
 
În mediul online știrile care au dezbătut acest eveniment rutier adună sute de comentarii, mulți fiind cei care își dau cu părerea despre subiect. Unii îl acuză pe tată că nu s-a asigurat temeinic înainte de a pune piciorul pe marcajul pietonal, alții pe șoferul neatent, iar alții pe ceide la Drumuri care în ciuda evenimentelor rutiere grave din acea zonă nu au găsit soluții care să  conducă la protejarea pietonilor.
 
La locul accidentului locuitorii au organizat chiar și proteste prin care speră ca vocile lor să fie auzite și să poată fi în siguranță.

„Protestăm până primim ce ne dormim cu toții, treceri de pietoni sigure pentru toată lumea, nimic mai mult“ – anunță locuitorii printr-un mesaj pe Facebook.

Sute de localnici au continuat protestele pe drumul european unde a avut loc tragedia. Au traversat minute întregi strada, ceea ce a dus la blocarea traficului. Oamenii au aprins lumânări și au transmis mesaje emoționante în memoria lui Luca, băiatul de 3 ani care a murit  în accident. Oamenii sunt revoltați că, deși au fost multe accidente grave, autoritățile nu au făcut nimic pentru a crește siguranța celor care traversează drumul european.
 
Situația de la Leșcani nu este singulară. În multe zone din țară sunt astfel de treceri de pietoni unde cei care traversează nu se simt în siguranță.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii