Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Moș Crăciun pregătește cadourile! Până unde trebuie să meargă generozitatea acestuia

ro

10 Dec, 2022 00:00 1801 Marime text
 
  • Pe internet circulă de câțiva ani o postare de care ar trebui să țină cont și ajutoarele lui Moș Crăciun, atunci când pregătesc cadourile pe care le așează sub bradul de Crăciun.
 
De la începutul lunii decembrie cu toții am fost cuprinși de feeria Sărbătorilor de Iarnă, cu tot ce presupune aceasta. De la brazi împodobiți, cadouri și luminițe multicolore, totul ne poartă spre atmosfera Sărbătorilor de Iarnă.
 
După ce și-au primit cadourile de la Moș Nicolae, copiii acum se pregătesc cu mic cu mare de venirea moșului cel darnic.
Pe internet circulă de câțiva ani o postare de care ar trebui să țină cont și ajutoarele lui Moș Crăciun, atunci când pregătesc cadourile pe care le așează sub bradul de Crăciun.

„Nu le mai spuneți copiilor că au primit tableta, i-phone-ul, apple watchul și tot felul de electronnice scumpe. Pentru că, deși nu realizați, copiii chiar cred în asta. Și există o majoritate cumplit de mare de copii care fac scrisori către Moș Crăciun în care cer un telefon și primesc o pereche de ciorapi. După care nu fac decât să se întrebe de ce, ce au greșit, nu au fost cuminți, trebuiau să facă mai mult, nu au meritat?
 
Și niciun copil nu merită toată durerea asta. Dați-le copiilor cadourile scumpe asumat, din partea voastră, iar pentru Moș Crăciun lăsați jucăriile simple, normale, accesibile majorității.
 
Toți copiii merită să fie fericiți. Și, luați-o altfel, în loc ca micuțul vostru să se bucure că Moș Crăciun i-a adus un cadou de 1000 de euro, va ști că e de la voi, iar Moșul i-a adus doar un Lego“ – se arată în postarea devenită virală pe internet.

 
Din păcate sunt mulți care nu țin cont de acest lucru și din acest motiv unii copii sunt triști atunci când desfac cadourile frumoș așezate sub brad. La școală sau grădiniță, atunci când fac schimb de impresii după vizita moșului, unii copii evită să participle la aceste discuții acaparate în special de cei care au primit cadorui de sute de lei.
 
La serbările organizate la grădinițe sau școală cu această pocazie, de obicei cadrele didactice îi spun „Mășului“ să fie atent atunci când pregătește cadourile și acestea să fie ambulate iar cutia să nu depășească anumite dimensiuni.
 
De când cu postările din mediul on-line, mulți părinți aleg să expună virtual toate cadourile cu care Moșul i-a bucurat pe micuții lor, fără să realizeze că alți micuți care cred în bunătatea și magia lui Moș Crăciun suferă în zi de sărbătoare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii