Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Martie, luna femeilor. Iubește-te, respectă-te, nu aștepta ca alții să o facă pentru tine!

ro

14 Mar, 2022 00:00 2697 Marime text

 
Cu toții am crescut cu ideea că, pentru a primi iubire, trebuie mai întâi să oferim.
 

Dar ce faci când realizezi că nu asta este cheia succesului? Ce face când o astfel de conștientizare te pune serios pe gânduri? Iubirea de sine o poți manifesta diferit, de la felul în care te aranjezi atunci când stai în casă sau ieși în văzul tuturor, până la alimentele pe care le consumi zi de zi și care-ți pot crea o stare de fericire....sau nu.


 Învață să-ți oferi prima dată ție atenția și timpul tău, fără să te consideri egoistă sau vinovată pentru timpul investit în propriile dorințe și nevoi.
 

Pentru că da! De multe ori avem mustrări de consștiință vis a vis de acest aspect! Nu e ok să mă gândesc la mine! Nu eu trebuie să fiu pe primul loc.
 

Concentrează-te întotdeauna pe calitățile de care dispui.


Arată-ți zilnic recunoștința pentru ceea ce ai și acceptă că nu ești perfectă  și că nu le știi pe toate.
 

Este important să înțelegem că, înainte de a primi, trebuie să învățăm să ne oferim singuri. Să ne apreciem și să ne respectăm îndeajuns de mult încât să ne fim suficienți.

 
Iubirea de sine ne ofera rezistenta, optimism. Iubirea de sine nu este o destinatie finala, ci trebuie mentinuta si hranita pe tot parcursul vietii. Oscar Wilde spunea ca „Să te iubesti este inceputul unei povesti de dragoste pe tot parcursul vieții”.
 
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii