Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 20 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Magia Sărbătorilor poate fi spulberată de generozitatea unora! De ce Moșii iubesc mai mult alți copii?

ro

08 Dec, 2023 17:00 941 Marime text
  • Aceasta este problema cu care, cu siguranță se confruntă mulți părinți în această perioadă a anului.
 
Suntem în luna decembrie, luna cadourilor, luna din an cea mai așteptată de toți copiii. Încă de la finele lunii noiembrie, micuții se pregătesc cu scrisori și surprize pentru cei mai iubiți Moși.

Cu mic cu mare așteaptă cu nerăbdare să primească răsplata pentru cumințenia de peste an. Pentru Moș Nicolae micuții au pregătit fel de fel de desene și lucrări la școală, au ascultat povești, legende și cântecele, pentru a intra în atmosfera frumoasă a sărbătorii atât de iubite de copii.

Din păcate, la fiecare astfel de sărbătoare, când toți micuții ar trebui să se simtă iubiți și răsfățați, apar și discuții pentru care părinții trebuie să găsească explicații. Cu siguranță mulți părinți au fost chestionați de copii în perioada sărbătorilor de iarnă cu privire la cadoruile primite. De cele mai multe ori micuții sunt curioși de ce pe unii copii Moșii îi iubesc mai mult și le aduc daruri mai multe și mai scumpe și de ce altora le aduce daruri mai puține, sau uneori chiar deloc.

Este problema cu care, cu siguranță se confruntă mulți părinți în această perioadă a anului.

Moș Crăciun și Moș Nicolae ar trebui să fie numai iubire și magie, acesta ar trebui să fie farmecul lor,  e bucuria acestor povești minunate care ne-au făcut și nouă copilăria mai frumoasă.  Atunci când exagerăm cu darurile pentru copiii noștri, cel mai probabil spulberăm magia sărbătorilor pentru alți copii.  

În ultimii ani a apărut tradiția ca Moși Nicolae să vină și la școli sau grădinițe, iar copiii să găsească dimineața pe bancă surpriza oferită de Moșul cel darnic. Totul minunat, pâncă la apariția altor discuții! De ce la noi în clasă Moșul a lăsat doar o turtă dulce, iar la celelalte clase a lăsat pentru fiecare copil câte un calendar Advent cu multe dulciuri? Cum să-I explici copilului această situație, mai ales că la aceeași oră ies toți copiii pe poartă, unii cu cadoul în brațe alții cu mâna în buzunare.

Chiar dacă moșul a compensat lipsa cadoruilor acasă, în cizmulițele frumos lustruite, dezamăgirea copilului e mare la orice vârstă.

Dar, a trecut Moș Nicolae, a  lăsat tot ce a avut în sacul plin de minuni și acum predă ștafeta lui Moș Crăciun care cu siguranță are multe liste, scrisori și dorințe de îndeplinit.
Norocul este că Moș Crăciun vine în vacanță, iar până la revenirea la cursuri copiii mai uită din cadourile primite și unii copii nu mai consider necesar să se laude cu cadourile primite sub bradul de Crăciun.

Pentru a nu strica magia sărbătorilor pentru alți copii, poate unii părinți ar putea lua în considerare să le spună copiiilor că l-au ajutat și ei pe Moșul pentru a-I oferi cadourile dorite, având în vedere că acestea erau mai costisitoare decțât putea acoperi bugetul Moșului. Nu de alta dar pentru un copil sensibil care chiar crede cu tot suflețelul în magia sărbătorilor și în dărnicia Moșului îmbrăcat în costum roșu magia se poate destrăma cu ușurință. Este păcat ca Sărbătorile să fie distruse doar din dorința unora de a dovedi că pot să le ofere micuților absolut tot ce își doresc. Există n alte momente în tot anul în care un copil poate primi toate cadourile costisitoare pe care și le dorește. Să păstrăm magia sărbătorilor pentru toți copiii care mai cred în bunătatea Moșului darnic ce călătorește într-o singură noapte în milioane de case pentru a adduce un strop de bucurie tuturor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii