Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Iohannis vs Dăncilă. De la ce au pornit acuzațiile grave ale președintelui

ro

10 Dec, 2018 00:00 1287 Marime text
Klaus Iohannis a atacat dur, vinerea trecută, Guvernul, dar și pe președintele Camerei Deputaților, acuzațiile venind după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Contituțională. În sesizarea formulată, Dăncilă a cerut rezolvarea numirii unor miniștri, numire pe care Iohannis a amânat-o. În replică, Iohannis a afirmat că problema este una de natură politică, iar PSD nu știe să facă politică.
Președintele a relatat cum a decurs dialogul dintre el și premier. Iohannis spune că prim-ministrul nu l-a contactat, ci i-a trimis în scris o solicitare de remaniere a Guvernului după care, fără să aștepte răspunsul, a mai trimis o solicitare. În cele din urmă, Dăncilă l-a sunat pe președinte pentru a-l întreba dacă a analizat solicitarea.
În declarațiile sale, Klaus Iohannis a acuzat premierul că nu înțelege cum funcționează statul și că problemele României se rezolvă inclusiv prin colaborare și dialog instituțional.
Mai mult, Iohannis a criticat și inabilitatea PSD de a face politică, spunând că PSD și-a pierdut sub Dragnea capacitatea de a acționa politic. Potrivit președintelui, în peste 25 de cazuri, CCR i-a dat câștig de cauză și a declarat legile votate de PSD parțial neconstituționale sau integral neconstituționale. Iohannis a subliniat că acest guvern ”este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”.
Președintele a afirmat că așteaptă decizia CCR pentru a lua o hotărâre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii