Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:34 04 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În fiecare an... iubirea „se vinde“ bine

ro

13 Feb, 2023 00:00 1332 Marime text
Iubirea e poate cel mai sublim sentiment pe care îl poate un om simți.

În ultimii ani avem câte o zi pentru orice: Ziua internațională a Sărutului, a Îmbrățișării, a Poeziei, a Somnului, etc..
Iubirea trebuie să facă parte din realitatea noastră de zi cu zi și nu doar să o celebrăm atunci când scrie în calendar.

În luna februarie, mai toată lumea a intrat, se pare, în febra Zilei Îndrăgostiților, în încercarea de a se da peste cap pentru a impresiona persoana iubită. Atât timp cât există o zi care atestă importanța iubirii sau a atingerii sau a râsului, ne putem simți împliniți. Nimic mai fals! E minunat să fii îndrăgostit. E rar sentimentul și e clar că nu-l porți sărbători de Valentine’s Day sau de Dragobete și...cam atât! Autenticitatea și intensitatea unei iubiri fac din ea o sărbătoare în sine.

Din păcate, în zilele pe care le trăim, românii au observat că iubirea “se vinde” bine.

Lumea se înghesuie la trandafiri criogenați, urși de pluși, flori fără miros și multe alte alte kitsch-uri lucitoare, siropoase și fără substanță care sunt folosite pe post de indicator al iubirii.

Societatea modernă presupune că iubirea e cu atât mai mare cu cât oferi cadouri mai multe și mai scumpe de Valentine’s Day .

Și crezi că dacă investești în cadouri de acest gen cât mai mulți bani înseamnă că iubești mai mult? Nicidecum! Înseamnă că ai un orgoliu mai mare decât al celor pe care vrei să îi depășești.

Atât bărbații, cât și femeile tind să privească Valentine’s Day sau Dragobetele și să aibă așteptări în această zi prin comparație cu ceea ce fac oamenii din jur. Ei cred eronat că dacă ceilalți cumpără și oferă kitsch-uri, iubirea lor e mai mare și se simt obligați să facă la fel. Nu este nimic altceva decât un sentiment al obligației și al competiției. Și iubirea unde e în toată ecuația asta? Ce să vezi?? Nu e!

Cel mai important indicator al autenticității iubirii este nevoia de a-i acorda celuilalt timp din timpul tău și de a-i căuta mereu prezența, indicator pe care noi îl omitem tot mai des.

Dragostea crește prin timp, fapte și înțelegere. Dragostea nu aduce nefericire, aduce împlinire, vindecare, bunătate, căldură și inspirație.

Nu uita! Iubirea e lipiciul...în fiecare zi!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii