Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Fonduri pentru Wi-Fi în parcuri sau pieţe publice. Constanţa nu ştie sau nu vrea să acceseze bani europeni?!

ro

24 Mar, 2018 00:00 2650 Marime text
Uniunea Europeană a lansat portalul WiFi4EU, unde localităţile din Europa care doresc finanţare pentru puncte de acces Wi-Fi gratuit în spaţii publice sunt invitate să se înregistreze până la 15 mai.
 
Municipalităţile din întreaga Uniune Europeană au fost invitate să se înregistreze, începând de marţi, 20 martie, în portalul online WiFi4EU, în scopul obţinerii de finanţare europeană pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Primele cereri de proiecte vor fi lansate la jumătatea lunii mai, prin programul WiFi4EU. Acestea pot fi utilizate de localităţi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, cum ar fi biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe publice.
 
Prin acest program sunt acordate 15 vouchere de 15.000 de euro pentru fiecare ţară. Informaţia nu a răzbătut însă până în birourile din Primăria Constanţa, de vreme ce pe lista de investiţii a municipiului pentru anul 2018 este inclusă alocarea sumei de 126.000 de lei din bugetul local pentru dotarea parcului Tăbăcărie cu echipamente şi reţea internet wireless. Nu e rău că municipalitatea vrea să ofere acest serviciu gratuit constănţenilor, însă, înainte de a alege calea cea mai uşoară, de a băga mâna în buzunarul nostru, putea măcar să încerce a finanţa acestui proiect din fondurile europene puse la dispoziţie oraşelor din Europa.
 
Altminteri, edililor noştri le place să se laude că suntem şcoliţi de Banca Mondială în scopul creşterii managementului investiţiilor publice, atragerii investiţiilor private şi îmbunătăţirii dezvoltării urbane. Probabil ni se vor servi şi de această dată explicaţii de tot felul: ba că nu au ştiut, ba că nu se încadrau, ba că vor face demersurile necesare pentru accesarea acestor fonduri europene. Cert este că, până acum, patru administraţii locale din România au aplicat pentru aceste vouchere.
 
Şi dacă Primăria Constanţa nu ştie cum şi mai ales de unde să-şi culeagă informaţiile astfel încât să servească în mod real interesele noastre, îi mai anunţăm pe edili, pe această cale, că în următorii doi ani vor mai exista încă patru oportunităţi de depunere a cererilor de finanţare în cadrul WiFi4EU. Până în 2020, 120 de milioane de euro din bugetul UE vor fi alocate pentru finanţarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre. Succes, domnilor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 24 Mar, 2018 08:22 Cum sa nu stie? Mai mult, stie si ca nu pot sa fure din acei bani ,asta-i motivul de nu-i intereseaza (pe langa faptul ca nu este necesara turnarea de betoane) ....