Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Epoca COVID-19 în România, la aniversarea de doi ani. Elitele globale, „cauza” preferată de români

ro

07 Feb, 2022 00:00 2666 Marime text
  • Potrivit unui sondaj INSCOP, aproximativ două treimi dintre români (65.7%) sunt de părere că pandemia de Covid a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii
 
Ziua Z – 26 februarie 2020, a fost confirmat primul pacient român cu COVID-19.  Este vorba de un pacient din Gorj. A doua zi, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că starea bărbatului infectat care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zonă în perioada 18-22 februarie, este una bună, fără a prezenta simptome. Tot la 27 februarie, cetăţeanul din Gorj a fost adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.
 
Ne apropiem de „sărbătoarea” a doi ani de pandemie în România, iar cea mai clară imagine a fost conturată de cel mai recent sondaj publicat. Două treimi dintre români cred că pandemia de Covid a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra lumii, iar peste un sfert cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare.
 
Potrivit unui sondaj INSCOP, aproximativ două treimi dintre români (65.7%) sunt de părere că pandemia de Covid a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii. Puțin peste un sfert din respondenți (28,5%) consideră că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare. Sub o treime (28.4%) crede că pandemia a apărut în mod natural așa cum s-a întâmplat și cu alte pandemii din istoria omenirii, relatează biziday.ro.
 
Totodată, 54,7% dintre respondenți apreciază că în ultimele luni au fost expuși la știri false sau dezinformări în foarte mare și mare măsurăiar în ceea ce privește sursa dezinformării, 27,3% dintre români cred că Rusia este principala sursă a acțiunilor de propagandă, dezinformărilor și știrilor false în România.
 
Ceea ce poate nu este de mirare este numărul ridicat de persoane care se ascund în spatele unor teorii ale conspirației pentru a da un sens la cele petrecute în jurul lor.
 
Pandemia este reală pentru că virusul este real. Nu se manifestă la fel la toată lumea, iar vaccinul nu oferă imunitate, ci ferește persoana în cauză de a face forme grave. Desigur, protecția nu este de 100%, dar vedem care este ponderea pe necrologul zilei – unde majoritatea celor decedați din pricina virusului sunt nevaccinați.
 
Chiar dacă ritmul a crescut pentru o perioadă în ceea ce privește vaccinarea, nu suntem încă departe de un deznodământ COVID. Sincer, consider că o să ne mai lovim de acest virus în perioada următoare, iar eradicarea sa este aproape imposibilă.
 
Vedem cum trăim cu virusul gripal și cu vaccinare anuală, iar acest lucru mă încurajează, ca să zic așa, că va evolua și speța COVID. Trebuie să fim sănătoși și să nu ne lăsăm influențați de fel și fel de știri false, să ne autoeducăm în ceea ce înseamnă fake news și să acceptăm realitatea așa cum este, nu cu tipare SF promovate de grupuri de interes.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii