Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dorințe la răscrucea dintre ani. Cu ce am rămas după anul 2021?

ro

26 Dec, 2021 20:03 3270 Marime text


 
  • Întrebarea corectă. Ce vreau să schimb în noul an sau cum m-a schimbat anul 2021.

 
În fiecare an, înainte de revelion, obișnuiam să mă gândesc la tot ceea ce vreau să schimb în viața mea în noul an și la modalități de a mă autodepăși.
 
 Cred că mulți dintre noi au aceste rezoluții.
  
E acel moment în care simțim că o luăm cumva de la zero, că e timpul potrivit pentru a face schimbări pozitive în viața noastră.
 
 


Întrebarea este câte dintre aceste dorințe le-am avut și anul trecut și pe câte dintre ele le-am îndeplinit? Sunt ele cu adevărat importante dacă le amânăm de la an la an? Ce contează cu adevărat?
 
Anul acesta mi-am dat seama că ar fi cazul să privesc puțin la anul ce a trecut, să fac un bilanț. În momentul în care am luat această decizie am înțeles că cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat nici măcar nu le visam. Sunt acele lucruri care ne iau prin surprindere și nu pot fi puse pe un to do list.
 
 
Am făcut lucruri de care credeam că nu sunt capabilă, au apărut în viața mea proiecte la care nici nu visam, am avut momente de rătăcire, am pierdut și am câștigat.

 
Am văzut că oamenii care contează mi-au rămas alături în cele mai dificile momente și m-am bucurat împreună cu ei de zilele bune și evenimentele care merită sărbătorite.
 
 
În locul unei liste interminabile de  lucruri pe care vreau să le bifez, anul acesta mi-am propus o schimbare de strategie.
Având experiența anilor trecuți, timpul este uneori insuficient pentru a pune în practică tot ceea ce ne propunem la început de an. Sau mai bine zis, uneori avem așteptări nerealiste de la noi înșine.
 
 În 2021 am lăsat garda jos și mi-am permis să șterg câteva lucruri din listă pentru a face loc pentru acele momente care nu țin de disciplină, ci de emoție.
 
 


Am decis ca în 2022 să pun în continuare  pe primul loc persoana iubită, familia, ieșirile cu prietenii, clipele de relaxare.
 
 
 
Suntem într-o goană după ascensiune sau pur și simplu într-o luptă continuă pe care o numim  autodepășire.  Să fiu mai în formă, să citesc mai mult, să câștig mai mulți bani, să mai învăț ceva nou. Nu spun că este un lucru rău.
 
 

 
Am primit o oportunitate extrordinară de care m-am bucurat și am fost recunocătoare. Mi-am dat seama apoi că viața personală ar fi afectată dacă aș continua pe acel drum. Cred că mulți dintre noi suntem puși în fața unor astfel de decizii , sub diferite forme.
Am învățat însă că a renunța la niște lucruri care nu sunt esențiale nu este o înfrângere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii