Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 06 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Dilema zilei. Vor fi sau nu primiţi părinţi în şcoli şi grădiniţe în prima zi de şcoală?

ro

05 Sep, 2022 00:00 1007 Marime text
 
  • Ministrul Educaţiei: „După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici“
  • Mesajul ministrului a venit după ce părinţii au fost deja anunţaţi că nu au voie să intre în şcoli
Mâine, 5 septembrie 2022, va suna clopoţelul în şcoli, iar elevii şi preşcolarii vor începe anul şcolar 2022-2023. După mai bine de două luni şi jumătate de vacanţă, elevii aşteaptă cu emoţii reîntâlnirea cu cadrele didactice şi colegii.
 
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei părinţii în special au fost daţi la o parte din cam tot ce înseamnă viaţa de şcolar sau preşcolar a copiilor. Din păcate părinţii s-au văzut nevoiţi să se mulţumească doar cu câteva poze şi informaţii distribuite pe grupurile de părinţi pentru a afla totul despre viaţa de şcolar sau preşcolar a micuţilor.
 
Gardul unităţilor de învăţământ a fost de departe cel mai detestat de părinţii care s-au văzut puşi în situţia de a avea interzis accesul în şcoli şi grădiniţe. Cu siguranţă cel mai greu este pentru un preşcolar şi un părinte de preşcolar care, cel puţin în primele zile de colectivitate are probleme de acomodare. Faptul că părinţii au fost puşi în situaţia de a preda copilul educatoarelor sau îngrijitoarelor la poarta grădiniţei nu a fost privit cu ochi buni. Să îţi vezi copilul plecând în lacrimi de lângă tine la primele ore ale dimineţii şi să nu ai cum să îl consolezi, pentru unii dintre părinţi şi copii poate fi traumatizant.
 
Trist este că în ultimii doi ani s-a renunţat la multe din activităţile obişnuite, cum ar fi serbări sau şedinţe cu părinţii.
 
Anul acesta, cel puţin în prima zi de şcoală, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu promite o schimbare. Mai exact acesta a anunţat că părinţii vor putea avea voie să intre în şcoli şi grădiniţe pentru a fi alături de copiii lor.
 

„Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
 
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.
 
Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev“ – se arată în mesajul ministrului Sorin Cîmpeanu.

 
Acest mesaj a venit după ce în majoritatea consiliilor profesorale s-a dispus interzicerea accesului părinţilor în şcoli, iar informaţia a fost transmisă deja de multe cadre didactice părinţilor.
 

Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va desfăşura prima zi de şcoală şi care reguli vor fi respectate. Cadrele didactice au pregătit deja clasele şi îşi aşteaptă elevii să revină în bănci.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii