Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Devenim ceea ce gândim în mod constant

ro

22 Jan, 2022 00:00 3019 Marime text


 
  • Observarea gândurilor. Ce vă spuneți zi de zi? 


Primul pas pentru a înțelege realitatea care ne înconjoară este acela de a realiza că funcținează ca o oglindă, o reflexie a ceea ce gândim. Suntem bombardați cu informații în fiecare zi, însă noi trebuie să le cernem și să avem grijă cu ce ne hrănim mintea și sufletul. De multe ori avem grijă de ceea ce le spunem celor din jur, însă nu suntem conștienți de discursul nostru interior.


 
Ce fel de gânduri vă acaparează într-o zi obișnuită?


 
Începeți să ascultați vocea minții. Fiți un observator al propriilor gânduri, un spectator,  un martor.

 
Faceți următorul exercițiu. Imaginați-vă că vă aflați pe malul unei ape curgătoare. Acea apă este compusă din gândurile dumneavoastră. Observați-vă gândurile care curg în fiecare zi. Ce vă spun ele? Sunt blânde, pline de iubire și recunoștință sau sunt încărcate de amărăciune, tristețe, ură  sau invidie? Sunt gânduri pe care le priviți curgând cu calmitate sau sunt apăsătoare și vă trag în jos?

 
Acel râu este lumea domneavoastră interioară. Poate fi limpede și răcoritor  sau se poate transforma  într-o luptă pentru supraviețuire în ape învolburate.
 


Antrenați-vă mintea.
 

În momentul în care sunteți un simplu observator de pe mal, puteți înțelege forța imensă a acelor gânduri, acelor ape. Veți înțelege că le puteți controla. De fiecare dată când apare un gând nedorit, nu vă condamnați și nu vă judecați. Doar priviți și căutați sursa acelor nemulțumiri.


 
Imaginați-vă că sunteți un pescar și luați cu voi doar acele gânduri care vă fac viața mai frumoasă, mai calmă, mai împlinită.


 
De ce să pescuiți gânduri negative când puteți să luați acasă doar acele idei care vă luminează chipul?


 
Atunci când ne confundăm cu propriile gânduri, este de ajuns să facem un pas în spate și să le privim ca un simplu spectator. Prin conștientizarea și monitorizarea lor, putem modifica ceea ce nu este benefic.


 
Gândurile se transformă în emoții. Mai întâi gândim, ne imaginăm, apoi trăim emoțional ceea ce ne-am imaginat. Aastfel, creierul confundă sentimentul de fericire sau suferință pe care noi îl proiectăm cu privire la viitor cu realitatea. O gândire negativă vine la pachet cu probleme precum  depresia sau puteți deveni un om veșnic nemulțumit. Gândirea pozitivă are un efect benefic asupra stimei de sine și a stării fizice de bine a organismului.


 
 

”Menţine-ţi gândurile pozitive pentru că gândurile tale se transformă în cuvintele tale. Menţine-ţi cuvintele pozitive pentru că ele se transformă în acţiunile tale. Menţine-ţi acţiunile pozitive pentru că acţiunile se transformă în deprinderile tale. Menţine-ţi deprinderile pozitive pentru că ele se transformă în valorile tale. Menţine-ţi valorile pozitive pentru că valorile se transformă în destinul tău.”-Mahatma Gandhi

 
 


Atunci când iubirea, bucuria și pacea vor curge în râul gândurilor dumneavoastră, observatorul tăcut de pe mal se va simți împăcat.
 
 
 Citește și: ​Editorial Înconjurați-vă cu persoanele potrivite
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii