Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De la trei luni după Colectiv, în căutarea lui Cristi

ro

30 Jan, 2016 00:00 2248 Marime text
Cristi? Cristi? „Cristi! Cheamă-l, bă, pe Cristi!“ Un filmuleţ în care un bărbat este muşcat de un câine şi îl strigă pe stăpân pentru a-l salva a devenit viral pe Internet, drept urmare, de interes naţional. De aici până la organizarea unui eveniment pe Facebook a mai fost doar un pas.
 

Cristi, tu eşti personajul principal, bineînţeles. Eşti atent, da? Astăzi, 30 ianuarie, la staţia de metrou Unirii 1, „începem să ţipăm cu toţii după Cristi să îşi ia câinele“. Băi, Cristi, aproape 10.000 de oameni ar fi interesaţi să-ţi strige numele azi, să vii să-ţi iei tu câinele. În jur de 3.000 vin sigur!
 
Numai că, of, Cristi, alta e vestea. „Datorită faptului că feedbackul pentru a transforma acest eveniment într-unul caritabil a fost negativ, evenimentul se va anula! Mulţumesc tuturor celor presupuşi participanţi! O zi frumoasă!“, tot pe Facebook s-a anunţat, Cristi.
 
Nici nu-ţi imaginezi cât de rău îmi pare că numele tău nu va mai fi strigat la metrou... Dar serios acum, nu ştiai deja că, în general, când un ton mai serios este dat unei situaţii, totul o cam ia la vale? Eveniment caritabil legat de numele tău? Râzi, Cristi, râzi... Cine are timp de aşa ceva? Când sunt atâţia oameni de idolatrizat şi apoi de blamat. Ce, nu-ţi place cuvântul blamat? Hulit, îţi sună mult mai bine, nu? Ce, încă râzi de asocierea ta cu un eveniment caritabil?
 
Măi, Cristi, nu mă pot opri să observ cât de inutil agresive au devenit discuţiile dintre oameni, de cât de afectată este retina de tot ce vede prin oraşele din ţara asta. De cât de greşit e totul... Cum se poate ca un filmuleţ numit „Cristi, Ba Cristi!“ - postat în urmă cu aproape un an pe YouTube - să trezească atâta patimă?
 
Ştii, Cristi, astăzi e 30 ianuarie. Se împlinesc trei luni de când ei, ai noştri, nu mai sunt. Trei luni de la clipele de groază din Colectiv. Am zis că nu avem voie să uităm, dar se pare că mulţi au uitat. Tot pe Facebook am găsit un eveniment sub forma unui omagiu adus celor care nu mai sunt printre noi. „Dedică măcar o oră din viaţa ta“, a fost îndemnul organizatorilor. Dintre cele 995 de persoane care au fost invitate, 246 au spus că sunt interesate şi 107 au confirmat prezenţa. Cristi, la tine 10.000 de oameni erau interesaţi, iar 3.000 veneau sigur.
 
Ce-i de făcut, Cristi? Să ne întoarcem la natural, la firesc, la a fi om. Gata, Cristi, nu mai râde.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii