Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cu semnătură de la părinte și cu „pepsiglasul” pe bancă... Tot înainte!

ro

20 Aug, 2020 00:00 3858 Marime text

La începutul acestei luni, când am văzut știrea cu marea invenție a sătmăreanului ce urmează să ne ferească odraslele de contaminarea cu COVID-19 la întoarcerea în bănci, m-a bufnit râsul răăău. Este incredibil cum poți să promovezi o asemenea bazaconie care nu are logică în contextul atât de fragil al acestei pandemii. Cum naiba un „pepsiglas” (da, știu, este plexiglas, dar părinții deja l-au „adoptat” la bășcălie, așa cum de fapt și merită!) îmi poate feri copilul în acele 30 de minute cât va dura cursul, ca mai apoi să ce? Sau în perimetrul respectiv (care recirculă același aer al aceleiași încăperi) are voie să-și scoată masca, în rest umblând „mascat” pentru a se feri și a-i feri pe colegi. S-o creadă mutu!
 
Cert este că le-a ieșit și de data aceasta… Atâta s-au târcolit până au nimerit. Mai nimeni din aparatul de stat nu va putea fi tras la răspundere în caz de infectare, pentru că părinții și-au lăsat odrasla contaminată să plece de acasă și uite așa s-a găsit țap ispășitor în caz de... Doamne ferește.
 
Ministerul Sănătății a tras cortina, a oferit „spectacolul”, a scăpat de o mare... povară, ce urmează ne interesează pe noi, părinții.
Presupusul scenariu de la care s-a plecat cu această decizie...
Păi voi sunteți aceiași părinți care toată vara v-ați lăsat copiii să zburde liberi prin parcuri, pe la terase sau în cluburi (cât au fost deschise), pe plajă, la majorate cu colegi infectați și neconfirmați, în transportul în comun (și mai completați dvs. lista). Hai recunoașteți, nu o mai dați cotită, că doar nu aveați cum să-i țineți legați de calorifer o vară întreagă, să înnebunească în casă de atâta citit, spre exemplu. Că de stat pe telefon sau calculator nu a înnebunit nimeni 😊
 
Să nu-mi spuneți mie că toți părinții își vor ține la domiciliu copiii când vor vedea că le curge nasul (că, deh, vine toamna cu alaiul ei de răceli spre gripe); ba mai mult, vor rămâne acasă cu ei, în timp ce la serviciu șeful sau patronul se va isteriza că iar lipsește X-lescu.
 
Vom asista peste aproximativ trei săptămâni la un debut de an școlar halucinant, în care cuvântul de ordine va fi haosul, pentru că fiecare va încerca să-și acopere „oala” și să paseze răspunderea.
Mai mult, în târg se vorbește că toată bulversarea va dura până la alegeri, pentru că, mai apoi, se va decide să se treacă la școala online, adică nicicum, pentru că semestrul al doilea poate fi trecut la categoria timp și nervi irosiți, fără nicio miză.
Am certitudinea că atâta timp cât nu vor reapărea sancțiuni drastice care să reglementeze acest haos, românul se va pune în contra curentului, etern pe principiul „Ce-o vrea Dumnezeu!”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii