Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:40 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cine ești tu? Știm să răspundem la această întrebare?!

ro

16 Jun, 2022 00:00 539 Marime text

 
 
 Cine ești tu?
 
La prima vedere, este o întrebare foarte simplă pe care putem afirma că o primim des. Întrebarea Cine ești tu trebuie să vină dincolo de locul pe care îl ai, de mașina pe care o conduci, de banii tăi și de lucrurile pe care le ai.
 
 
Suntem cu toții conștienți că atunci când privim această întrebare, ne identificăm cu jobul și lucrurile din jur, ceea ce este greșit.
 

Cum trebuie să vină răspunsul? Răspunsul trebuie să vină în relație cu ce este în interiorul nostru. Ce ne dorim, care sunt plăcerile și nevoile noastre. Da, și se întâmplă ca de multe ori să nu ții cont de  aceste plăceri și aceste nevoi, să uiți să faci lucruri pentru tine.
  

Iată un exemplu concret: o experiență pe care toți o putem trăi. Rămânem fără job. Plecăm de la un loc de muncă și  ne simțim absolut haotici, pierduți efectiv. Nu mai știm să răspundem la întrebarea cine ești tu.
 


Ce se întâmplă atunci? Are loc o criză de identitate pentru că, așa cum am mai menționat, noi ne identificăm cu jobul și cu lucrurile din jur.

  
Greșim pentru că nu ne luăm timp și spațiu să ne întrebăm cine suntem cu adevărat. Dacă nu te-ai întrebat de mult timp Cine ești tu, e timpul să te reconectezi la tine. Află că, este bine să știi mai bine cine ești și ce este important pentru tine. Cu atât îți va fi mai ușor să identifici ce îți trebuie și ce nu.
 

Printre multele greșeli pe care le facem, una dintre ele este cea referitoare la faptul că uităm de noi, nu ne prioritizăm. Uităm cât de importanți suntem noi înșine în viața noastră. Și oricât am căuta să ne justificăm, asta rămâne o greșeală a noastră. Nefiind ok cu tine, nu ai cum să ok nici cu cei din jurul tău.

 
„Nu uita cine ești în momentul în care ești înconjurat de ceea ce nu ești.”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii