Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Centaurus, noua tulpină de COVID cu denumire mistică. Ce se întâmplă mai departe?

ro

14 Jul, 2022 00:00 2099 Marime text



După câteva luni în care am respirat ușurați și n-am mai ținut în spate frica COVID-ului, ne apropiem cu pași repezi spre punctul din care am plecat.
Autoritățile deja anunță o creștere considerabilă a cazurilor noi, iar noua variantă denumită „Centaurus” deja este prezentă pe câteva continente.

Știm, trebuie să ne obișnuim să trăim cu el, însă ce înseamnă acest lucru? În curând, vom ajunge, din nou, la zeci de mii de cazuri pe zi și centre de vaccinare goale. Vom avea seruri adaptate noilor tulpini și tot nu se va opta pentru imunizare.

Deși scuzele „Da’ nu e bun, nu vezi, că nu face nimic?”, „Era bun pentru variantele vechi, acum trece pe lângă virus, de ce să risc să-l fac?” nu mai sunt valabile în acest caz, se vor găsi întotdeauna motive să nu. Respingem cercetările științifice, fiindcă „mergem cu Dumnezeu înainte”.

După doi ani și jumătate de pandemie, încă nu au fost înțelese niște lucruri elementare – nu te omoară Bill Gates cu vaccinul și nici nu e mâna Ocultei. Cât timp aceste aspecte încă se află sub semnul întrebării, situația nu se va schimba.

Ne vom găsi în aceeași situație - vom ajunge să trăim vremuri pe care le-am văzut în toamna anului 2021, când auzeam zilnic cum „un sat” se stingea din viață pe zi, în timp ce internauții scriau pe rețelele de socializare, cu litere mari, că e „minciună pentru bani”.

Atât s-a putut, dar nici nu ne dorim mai mult.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii