Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial 64 de tineri au plătit cu viaţa un bilet în #Colectiv. Vrem „OAMENI“ la putere şi dreptate

ro

16 Mar, 2016 00:00 1920 Marime text

 
Suntem cetăţenii unui spaţiu mioritic. De aceea ne tolerăm destinul ca venind de la Cel de Sus, de la o putere cu care nu ai cum, nu ai permisiunea şi nici nu ai de ce să te războieşti. Mioriticul e în caracterul nostru ereditar şi mergem pe principiul că „ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus!“.
 
După patru luni de la tragedia din Colectiv, a mai decedat un rănit. Bilanţul a ajuns în acest moment la 64. 64 de tineri care au murit pentru că România se află, de mai bine de un sfert de secol, în întuneric. Tâmpiţi cu femei de pagina cinci, manele şi telenovele, cetăţenii spaţiului mioritic mişună prin obscuritatea propriului creier şi nu descoperă niciun drum ca să se elibereze şi să iasă la lumină.
 
Cetăţenii spaţiului mioritic sunt înjosiţi şi făcuţi de ruşine de acei oameni pe care i-au votat şi i-au pus la loc de cinste în Parlament. Acest lucru s-a întâmplat ca să ne facă legi bune, însă, până în acest moment, în afară de salarii şi pensii barosane pentru propriile burdihane, nu au oferit nimic.
 
Loviţi de suferinţă şi mâhnire pentru că incendiul criminal le-a răpit fraţii, cetăţenii spaţiului mioritic au urlat în stradă. Pentru acest lucru, a fost nevoie de o tragedie. Şi aşa au reuşit să taie capetele celor care ne conduc. După dezastrul din Colectiv, a plecat premierul. S-a schimbat ceva? Părerea mea este că nu. A plecat fostul ministru al Afacerilor Interne. Aţi simţit vreo evoluţie? Cei fără doctorate continuă să ne înfrunte cu dispreţ. De parcă nu era de ajuns, mai-marii magistraţi de la Curtea Constituţională au hotărât, de capul lor, că nu este în conformitate cu legea să le asculţi telefoanele celor care iau mită, celor care uneltesc atentate sau celor care conversează cu internaţionalii cum să scoată bucăţi din România la licitaţie.
 
Lucrul nemaipomenit este că sistemul se arată fricos atunci când cetăţenii spaţiului mioritic ies din obscuritate şi din locuinţe. În acel moment, sistemul intră în contracţii spontane şi se ascund unde văd cu ochii, ca şobolanii. Cu toţii dorim puşcărie multă pentru absolut toţi cei care au participat la uciderea acestor tineri. Însă nimeni nu îşi asumă responsabilitatea de a schimba ceva. Cei din sistem nu au timp de pierdut pentru ţară.
 
Dezastre ca în Colectiv vor mai fi, întrucât nu s-a schimbat nimic. Este doar o chestiune de timp. 64 de tineri au fost sacrificaţi pentru a schimba un premier. Pe acest principiu, nici nu vreau să mă gândesc câte suflete ar trebui să piară pentru a pleca de tot miile de „premieri“ care sunt la putere ca să jupoaie ţara.
 
Se căutau vinovaţi. Se mai caută şi astăzi. Cetăţenii spaţiului mioritic nu cer mult: legi bune şi respectarea lor, mai multe spitale şi medicamente, mai puţină corupţie, mai puţine taxe. Bineînţeles că nici instituţiile de învăţământ nu sunt ce ar trebui să fie, nici clădirile publice şi private nu sunt toate asigurate contra incendiilor, numărul real al clădirilor neconsolidate împotriva unui eventual cutremur nu-l ştie nimeni, nici măcar Dumnezeul Bisericii Ortodoxe Române. Moartea stă la colţ într-o Românie ca a noastră. Moartea se poate polemiza. „Corupţia ucide“, comentau cu durere şi înflăcărare cetăţenii spaţiului mioritic. Corupţia, nu moartea, este cea care, în primă instanţă, ne omoară.
 
În ceea ce priveşte alegerile din acest an, cetăţenii spaţiului mioritic speră doar să schimbe mutrele inumane pe care le votăm de 26 de ani încoace la conducerea ţării cu nişte OAMENI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii