Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost suspendat definitiv Regulamentul pentru Peninsula Constanța! Ce urmează?

ro

16 Apr, 2022 00:00 3278 Marime text
 
  • Un astfel de regulament trebuie să țină cont mai ales de cei ce lucrează, locuiesc sau își desfășoară activitatea în Zona Peninsulară, indiferent dacă este sezon estival sau nu.
 
 
Curtea de Apel Constanța a suspendat definitiv Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a orașului. Judecătorii instanței de recurs au ajuns la concluzia că recursul formulat de avocații Consiliului Local Constanța împotriva deciziei Tribunalului de a suspenda regulamentul este nefondat și că, pe cale de consecință, barierele trebuie să rămână ridicate.
 
Totodată, pe parcursul judecării celuilalt proces privind suspendarea regulamentului, s-a depus la dosarul cauzei documentul transmis autorităților locale de către Prefectura Constanța.
 
În document se vorbește despre o serie de neregularități identificate de Instituția Prefectului cu privire la Regulamentul de acces pentru Zona Peninsulară.
 
Concret, acum autoturismele vor putea intra liber în Zona Peninsulară până la noi reglementări, astfel cum hotărâse Tribunalul Constanța încă din data de 15 decembrie 2022.
 
Aspectul nu poate fi decât unul îmbucurător, ținând cont de situațiile extreme pe care le creaseră în Peninsulă barierele de acces, iar aici putem aminti inclusiv de faptul că, așa cum arătau rezidenții în acea perioadă, nici mașinile mortuare nu aveau acces în zonă, dacă nu aveau un permis pentru care solicitarea trebuia făcut cu 72 de ore înainte.
 
Totodată, putem aminti de lăzile cu pâine cărate pe brațe de către angajați, de la bariere spre locul de comercializare, putem aminti de bunurile livrate prin serviciile de curierat și lăsate la bariere, putem aminti despre pacienții cu afecțiuni neurologice ce nu puteau fi transportați cu taxiul la cabinetul medical specializat din zonă, ci putea fi duși, de asemenea, doar până la barieră.
 
Firește, astfel de aspecte sunt mai bine cunoscute de către cei ce locuiesc în zonă.
 
Dincolo, însă, de toate acestea, cel mai bun lucru ce s-ar putea întâmpla de acum înainte, din punctul meu de vedere, ar fi ca administrația publică locală, dar și rezidenții și agenții economici ce își desfășoară activitatea în zonă, inclusiv oamenii care lucrează în Peninsulă, să se așeze împreună la masa discuțiilor și să stabilească împreună un regulament pentru zona milenară a orașului.
 
Indiscutabil, este nevoie de o reglementare în zonă, cu atât mai mult cu cât sezonul estival se apropie cu pași repezi, numărul autoturismelor ce vor tranzita zona se va dubla (cel puțin), iar blocajele în trafic vor deveni inevitabile.
 
De altfel, nici rezidenții, după cum au transmis în repetate rânduri, nu se opun unui regulament al zonei.
 
Însă, după părerea mea, un astfel de regulament trebuie să țină cont mai ales de cei ce lucrează, locuiesc sau își desfășoară activitatea în Zona Peninsulară, indiferent dacă este sezon estival sau nu.
 
Un regulament pentru oricare zonă din oraș trebuie să țină cont de oamenii ce locuiesc în zona respectivă și de nevoile lor.
 
Și cred că tocmai aceasta este cea mai importantă lecție pe care a oferit-o acum instanța de judecată, cu privire la acest caz: că regulamentele trebuie să țină cont de oameni.
 
În acest context, cred că este nevoie ca, așa cum judecătorii îndemnau într-unul dintre procesele deschise pentru suspendarea regulamentului, autoritățile publice să coopereze cu cetățenii.
 
Aștept să văd rezultatele acestei colaborări!
 
Citește și
 
UPDATE Tocmai s-a judecat procesul pentru Peninsula Constanța! Consiliul Local a cerut reintroducerea barierelor! (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii