Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Tocmai s-a judecat procesul pentru Peninsula Constanța! Consiliul Local a cerut reintroducerea barierelor! (MINUTĂ)

ro

14 Apr, 2022 11:26 2500 Marime text
  • După ascultarea părților, judecătorii Curții de Apel au rămas în pronunțare, urmând ca deliberările să aibă loc astăzi.

UPDATE

Instanța a suspendat definitiv barierele din Zona Peninsulară a municipiului Constanța. 

Știre inițială

Curtea de Apel Constanța a judecat în această dimineață, 14 aprilie 2022, de la ora 10.00, recursul declarat de Consiliul Local Constanța pentru reintroducerea barierelor de acces în Zona Peninsulară a orașului!

Cazul se află în atenția completului C1 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, format, potrivit informațiilor noastre, din magistrații Claudiu Răpeanu (vicepreședintele Curții), magistratul Alexandru Ionuț Burtescu (membru al Colegiului de Conducere) și magistratul Francisc Nemeth (membru al Colegiului de Conducere, dar și președintele delegat al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței).

Astăzi, avocații Consiliului Local Constanța au solicitat instanței de recurs să caseze prima hotărâre dată în cauză de Tribunalul Constanța, decizie prin care a fost suspendat, pe 15 decembrie 2022, Regulamentul de acces pentru Zona Peninsulară, hotărâre având ca efect ridicarea imediată, în aceeași zi, a barierelor ce restricționau accesul în zonă.

Dosarul are indicativul 8549/118/2021 și este vorba despre procesul în care, în primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul CA9 prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, a decis admiterea cererii de suspendare a Regulamentului de acces în Peninsulă.

Acțiunea a fost deschisă la instanță de mai mulți rezidenți din Peninsula Constanța, alături de Parohia Sfântul Anton de Padova, dar și de Biserica Sfântul Nicolae Vechi.

După ascultarea părților, judecătorii Curții de Apel au rămas în pronunțare, urmând ca deliberările să aibă loc astăzi.

În cazul în care instanța va avea nevoie de mai mult timp pentru a analiza probele depuse la dosarul cauzei, dar și toate argumentele aduse de părți, verdictul va fi amânat pentru o dată ce se va anunța ulterior.

De precizat că, în cazul în care Curtea de Apel Constanța va admite recursul CLC, barierele de acces ar urma să fie reinstalate în zonă.

Pe de altă parte, dacă judecătorii Curții vor respinge recursul, aceasta va fi prima hotărâre în care Regulamentul pentru Zona Peninsulară a Constanței va fi suspendat definitiv.

MINUTĂ
 

„Solutia pe scurt: Dec.civ.nr./14.04.2022 Respinge recursul ca nefondat. Admite intervenţia accesorie. Obligă recurentul la plata către intimata Vişan Roxana Cristina a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.04.2022”


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii