Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:24 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți privind sumele trimise în țară Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spălării Banilor a publicat proiectul. Sancțiuni uriașe (document)

ro

17 Apr, 2018 04:03 3346 Marime text
Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spălării Banilor a postat pe pagina proprie de internet un proiect de act normativ potrivit căruia sumele trimise în ţară, care depăşesc 2.000 de euro trebuie justificate prin documente.
 


În cazul în care proiectul ajunge lege, firmele şi cei cu profesii liberale care primesc bani de la românii din Diaspora, trebuie să declare sursa lor.

Iniţial, pe site-ul Oficiului a fost un proiect care vorbea de doar 1.000 de euro, dar între timp limita s-a dublat. Iniţiatorii proiectului spun că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală.


Instituţiile de credit, administratorii fondurilor de pensii private, furnizorii de servicii de jocuri de noroc, dar şi asociaţiile şi fundaţiile sunt pe lista celor care ar trebui să justifice banii veniţi din Diaspora.

Proiectul de lege nu îi uită nici pe auditori, experții contabili, notarii, avocaţii şi executorii judecătoreşti.

Regula pe care vor să o implementeze parlamentarii spune că aceştia vor avea la dispoziţie cel mult 3 zile lucrătoare pentru a declara la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor provenienţa banilor.

O astfel de măsura i-ar face pe românii din străinătate să caute alte moduri de a trimite bani în ţară.


Proiectul prevede şi sancţiuni, iar amenzile nu sunt deloc mici.

Cei care nu respectă prevederea riscă să plătească chiar şi 150.000 de lei amendă plus confiscarea banilor trimişi.


În Secțiunea Documente puteți accesa, integral, proiectul de act normativ, așa cum se află postat pe pagina instituției statului.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii