Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, victorie în instanță. Decizia nu este definitivă

ro

23 Apr, 2021 00:00 3642 Marime text
  • În aprilie 2019, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis achitarea definitivă a lui Virgil Dulea, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
  • În privinţa infracţiunii de evaziune fiscală, magistrații au ajuns la concluzia că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“. În ceea ce priveşte aspectul presupusei săvârşiri a infracţiunii de spălare a banilor, instanța a reţinut că fapta nu există.

Omul de afaceri Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, a obținut în instanță anularea unei decizii de impunere din oficiu emisă de Finanțele Publice Constanța. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și a fost contestată de ANAF la Curtea de Apel Constanța.
 
În motivarea actiunii, Virgil Dulea arată că prin decizia de impunere din oficiu pe anul 2012 a fost stabilită în sarcina sa o obligatie de plata în suma de 195.704 lei, cu titlu de impozit anual de regularizat aferent anului 2012, având în considerare veniturile obținute din asocierea cu o persoană juridică.
 
Împotriva acestei decizii, Virgil Dulea a formulat contestație, respinsă ca neîntemeiată prin decizia nr.136/02.04.2020 emisă de DGRFP Galati.
 
Finanțele Publice, legal citate, au formulat și depus întâmpinare, prin care s-a solicitat instanței a dispune respingerea actiunii promovată de către Dulea, ca nefondată.
 
Pe data de 09 februarie 2021, Tribunalul Constanța a admis acțiunea lui Virgil Dulea și a dispus anularea Deciziei nr.136/02.04.2020 emisă de pârâta DGRFP Galati. Dispune anularea Deciziei de impunere din oficiu  r.133001426217161/ 04.12.2019, emisă de AJFP Constanța.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de ANAF la Curtea de Apel Constanța.
 
Această victorie nu este singura obținută în instanță de Virgil Dulea! În aprilie 2019, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis achitarea definitivă a lui Virgil Dulea, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălarea banilor. În privinţa infracţiunii de evaziune fiscală, magistrații au ajuns la concluzia că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“. În ceea ce priveşte aspectul presupusei săvârşiri a infracţiunii de spălare a banilor, instanța a reţinut că fapta nu există.
 
Tribunalul Constanţa a constatat, în primă instanță, că „în cauză nu s-a putut proba existenţa infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea reţinută în sarcina inculpatului Dulea Virgil, nici sub aspectul laturii obiective şi nici sub aspectul laturii subiective“.
 
În continuare, instanţa a reţinut că probele administrate, respectiv declaraţiile inculpatului, declaraţiile martorilor şi cele două rapoarte de expertiză contabilă, au demonstrat că în cauză nu a existat o ascundere a bunului sau a sursei impozabile.
 
Cu privire la acest dosar, Virgul Dulea solicită Statului Român plata sumei de 170.486,23lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, achitate, în faza de urmărire penală și în faza de judecată. Cererea lui Dulea a ajuns ieri la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Surse documentare: rolii.ro și Portalul instanțelor de judecată.
 
Citește și
 
Omul de afaceri constănţean Virgil Dulea a fost achitat definitiv
 
NUP pentru doi comisari ai Gărzii Financiare
Evaziune cu fier vechi. Afacerist italian condamnat la Constanța. Judecătorii și-au motivat decizia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii