Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni cu jocuri de noroc și pariuri sportive. Vizați, cetățeni sârbi și români

ro

17 Mar, 2023 08:38 1466 Marime text
Percheziții. foto: ZIUA de ConstanțaÎn cursul zilei de azi, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ - SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și I.P.J. Arad - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară pe raza Municipiului București (4) și a județului Timiș (6), la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.

Potrivit anchetatorilor, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat în realitate.

„În mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor câștiguri fictive la jocuri de noroc și pariuri sportive, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții PÎCCJ - SUPC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii